Vacatures systeembeheerder

Voor goed onderwijs zijn goed werkende en veilige ICT-voorzieningen essentieel. Studenten en docenten moeten erop kunnen vertrouwen en de systemen moeten aansluiten op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat houdt uiteraard ook in dat de systemen op elk moment van de dag beschikbaar moeten zijn en dat eventuele storingen snel en adequaat worden opgelost. De vacature systeembeheerder bij een hogeschool is dan ook geschikt voor iedereen met (uiteraard) de juiste opleiding en achtergrond, maar vooral ook met het juiste verantwoordelijkheidsgevoel.

Kwaliteiten van een systeembeheerder

Naast een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel zijn er nog meer essentiële kwaliteiten waarover je als toekomstig systeembeheerder in het hbo dient te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan proactief zijn, analytisch, resultaatgericht en gestructureerd. Evenzo belangrijk is het dat je klantgericht bent: men heeft hoge verwachtingen van de ICT-voorzieningen, en collega’s kunnen soms wat onredelijk zijn als systemen niet naar behoren werken. Docenten werken vaak met hoge piekmomenten. Als op zo’n moment een ICT systeem niet naar behoren werkt, kan dat enige frustratie opwekken.

Aan jou de taak om op zoek te gaan naar een oplossing voor eventuele problemen. Minstens zo belangrijk is dat je goed en duidelijk verwoordt wat er mis is, maar ook wat de oplossing is met een indicatie van de tijd die het duurt voordat alles weer functioneert. Je legt dit uit in begrijpelijke taal, dus je moet je goed kunnen inleven in de gebruiker van desbetreffend systeem.

Vacature systeembeheerder bij een hogeschool

Misschien heb je nooit eerder bij een hogeschool gewerkt, maar heb je wel ervaring als systeembeheerder. Het is goed om te weten wat je zo’n beetje kunt verwachten van het werken bij een hogeschool, al zijn er per hogeschool natuurlijk wel verschillen. Binnen hogescholen is er veel ruimte voor eigen ontwikkeling, zo kun je je vakkennis verdiepen door cursussen en/of opleidingen en kun je vaak naast je vaste werkzaamheden meewerken aan allerlei projecten. Daarnaast zijn er goede arbeidsvoorwaarden, denk aan een eindejaarsuitkering, een collectieve ziektekostenverzekering en loopbaanbegeleiding.

Op Werkenbijhogescholen.nl kun je hier meer over lezen en kun je praktijkverhalen lezen van mensen die bij een hogeschool werken. Maar lees vooral de systeembeheerder vacature van jouw keuze goed door, zodat je weet wat je te wachten staat bij de hogeschool waar je solliciteert. Zijn er nu geen vacatures voor deze functie beschikbaar? Meld je dan via de knop aan voor de vacature alert zodat je, zodra er een vacature beschikbaar is, als eerste op de hoogte bent.

Vacatures 3

Geplaatst: 29-07-2020
Sluitingsdatum: 23-08-2020

Senior adviseur Leren met ICT

Senior adviseur Leren met ICT Ben jij die proactieve en stevige implementeerder met kennis over en ervaring met de inzet van technologie in het onderwijs, digitale toetsing en blended leren? Zoek...
Organisatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - HAN
Standplaats
Arnhem en Nijmegen
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 0.8 fte
Geplaatst: 27-07-2020
Sluitingsdatum: 31-12-2020

Systeem- en Netwerkbeheerder (1,0 fte)

Als Windowsspecialist, met een brede kijk op IT, vind je het geweldig om slimme oplossingen te vinden voor grote uitdagingen en te zorgen voor een goed werkende IT-infrastructuur. Hoe zou je het...
Organisatie
Hogeschool Rotterdam
Standplaats
Rotterdam
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 1 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 16-07-2020
Sluitingsdatum: 10-08-2020

Functioneel Beheerder

Functioneel Beheerder (1,0 fte)   We zoeken een collega die de functionaliteit van applicaties voor geavanceerde toetstechnologie voor lerarenopleidingen beheert. Beheren van...
Organisatie
Vereniging Hogescholen
Standplaats
Den Haag
Dienstverband
Vast
Aanstellingsomvang
min. 1 fte, max. 1 fte

Praktijkverhalen

‘Ook in een ondersteunende functie heb je één doel: zo goed mogelijk onderwijs neerzetten met elkaar.’

Freek van Kessel Adviseur Onderwijs en ICT
Lees het verhaal van Freek

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden