Terug naar Onderzoek / Lector

Instroommogelijkheden gepromoveerden

Na je promotietraject sta je voor een belangrijke keuze: bouw je je carrière in de wetenschap verder uit, kies je voor een loopbaan in het bedrijfsleven of bij de overheid? Of: ga je aan de slag bij een hogeschool? Onterecht valt werken op een hogeschool vaak buiten het blikveld van (recent) gepromoveerden. Wist je bijvoorbeeld dat je op een hogeschool onderwijs geven en onderzoek doen prima kunt combineren?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees onze folder:

Gepromoveerd talent (NL)
Phd talent (ENG)

Voordelen
Het werken op een hogeschool biedt je een groot aantal voordelen. Je werkt in een omgeving waarin het opleiden van studenten en het overdragen van kennis centraal staat. Er is een sterke relatie met de praktijk, wat zowel in het onderwijs als in het onderzoek te merken is. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en je werkt veel in teamverband, een groot pluspunt wanneer je het werk als onderzoeker nu te solistisch vindt. Ook kent het hbo prima, met de universiteit vergelijkbare, arbeidsvoorwaarden en is de combinatie werk/ privé goed te maken.

Inhoudelijke uitdaging
De inhoudelijke uitdaging is overal op de hogeschool. Met kenniskringen en de lectoren profileren hogescholen zich meer en meer als kennisinstellingen en als ‘universities of applied sciences’. Hogescholen werken in onderzoek en onderwijs vaak actief samen met universiteiten en kennisintensieve bedrijven. Daarmee is het hbo een aantrekkelijke werkomgeving voor jou als gepromoveerde. Je taken kunnen variëren van onderzoek en onderwijsontwikkeling tot het begeleiden van scripties. Als startend docent/onderzoeker krijg je daarnaast de kans om je didactisch bij te scholen.