Instroommogelijkheden gepromoveerden
Na je promotietraject sta je voor een belangrijke keuze: bouw je je carrière in de wetenschap verder uit, kies je voor een loopbaan in het bedrijfsleven of bij de overheid? Of: ga je aan de slag bij een hogeschool? Onterecht valt werken op een hogeschool vaak buiten het blikveld van (recent) gepromoveerden. Wist je bijvoorbeeld dat je op een hogeschool onderwijs geven en onderzoek doen prima kunt combineren?
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees onze folder:
Gepromoveerd talent (NL)
Phd talent (ENG)
Voordelen
- Je werkt in een omgeving waarin het opleiden van studenten en het overdragen van kennis centraal staat. Daarin is ook ruimte voor je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling.
- Er is een sterke relatie met de praktijk, wat zowel in het onderwijs als in het onderzoek te merken is.
- Het onderzoek dat je doet vindt plaats in en door de praktijk, wat leidt tot practice bases evidence en best practices die direct toepasbaar zijn in diezelfde praktijk.
- Het hbo-onderzoek heeft daarnaast een directe impact op de vernieuwing van het onderwijs zelf.
- Eigen initiatief wordt gewaardeerd en je werkt veel in teamverband, een groot pluspunt wanneer je het werk als onderzoeker nu te solistisch vindt.
- Het hbo kent een prima cao en uitstekende arbeidsvoorwaarden.
- Werken in deeltijd is goed mogelijk – sterker nog, de meeste lectoren hebben een parttime aanstelling.
Inhoudelijke uitdaging
De inhoudelijke uitdaging is overal op de hogeschool. Met kenniskringen en de lectoren profileren hogescholen zich meer en meer als kennisinstellingen en als ‘universities of applied sciences’. Hogescholen werken in onderzoek en onderwijs vaak actief samen met universiteiten en kennisintensieve bedrijven. Daarmee is het hbo een aantrekkelijke werkomgeving voor jou als gepromoveerde. Je taken kunnen variëren van onderzoek en onderwijsontwikkeling tot het begeleiden van scripties. Als startend docent/onderzoeker krijg je daarnaast de kans om je didactisch bij te scholen.