Vacatures opleidingsmanager

Op werkenbijhogescholen.nl vind je de meest actuele vacatures voor opleidingsmanagers binnen het hbo in Nederland. Zit er nu niets voor jou bij? Meld je dan, om op de hoogte te blijven, aan voor de vacature-alert voor de vacatures opleidingsmanager.

Wat doet een opleidingsmanager?

Als opleidingsmanager binnen het hbo ben je verantwoordelijk voor het mede vormgeven van het onderwijs, het leidinggeven en aansturen van een bevlogen docententeam en houd je je bezig met bedrijfsvoering. Je bent niet bang voor cijfers die horen bij de bedrijfsvoeringprocessen binnen een opleiding, en weet continu de balans te vinden tussen deze cijfers en het belang van goed onderwijs. Bij een hogeschool zijn verschillende belanghebbenden, met wie jij continu in gesprek bent. Als opleidingsmanager geef je leiding aan teammanagers en soms ook aan ondersteunende en faciliterende personen, zoals opleidingscoördinatoren (link naar pagina van opleidingscoördinator) en medewerkers die zich bezighouden met het samenwerken met externe partijen.

Vacature opleidingsmanager: welke kwaliteiten?

Als opleidingsmanager zijn een aantal kwaliteiten cruciaal. Er wordt in elk geval van je verwacht dat je daadkrachtig bent en anderen kunt inspireren met jouw visie. Daarnaast is het belangrijk verbindend te zijn: tussen management en docententeams, maar ook tussen onderzoek en het werkveld. Hier weet je de opleiding te vertegenwoordigen, zodat er duurzame verbindingen ontstaan. Ook weet je anderen te enthousiasmeren en motiveren.

Je weet je team van medewerkers te faciliteren door middel van het stimuleren van eigenaarschap én het stellen van kaders. Hierdoor stimuleer je zelforganisatie binnen het team. Wees je er goed van bewust dat je als opleidingsmanager voor een belangrijk deel de cultuur binnen een opleiding bepaalt. Ook bewaak jij de kwaliteit en het rendement van het curriculum en je neemt maatregelen ter verbetering.

Je valt onder de dean of decaan van een faculteit, samen met de opleidingsmanagers van andere opleidingen die hieronder vallen. In overleggen met hen kom je op voor de belangen en wensen van de opleiding waarvoor je werkt, terwijl je ook begrijpt dat er bepaalde kaders zijn waarbinnen je kunt bewegen.

Naast deze kwaliteiten is inhoudelijke kennis en enkele jaren in een managementfunctie vereist. Maar wat er in de vacature opleidingsmanager staat, verschilt natuurlijk per hogeschool en opleiding. Soms is een opleiding of hogeschool juist op zoek naar een opleidingsmanager die zich voornamelijk bezighoudt met efficiëntie en strategie, terwijl in andere gevallen een sterk inhoudelijke visie het belangrijkst is. Vanzelfsprekend is affiniteit met en kennis van het vakgebied van de opleiding belangrijk.

Kortom: de functie van die van opleidingsmanagers binnen het hbo kent veel uitdagingen en verantwoordelijkheden, maar het is absoluut een functie waarbinnen je het verschil kunt maken voor beter onderwijs en een prettige werkcultuur. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Kijk dan snel of er op dit moment vacatures beschikbaar zijn.

Vacatures 4

Geplaatst: 26-09-2022
Sluitingsdatum: 09-10-2022

Opleidingsmanager Bedrijfskunde

Ben jij een ervaren leidinggevende en weet jij de talenten binnen het team van Bedrijfskunde naar boven te halen, te verbinden en te benutten? Vind jij het daarbij uitdagend om sturing te geven aan...
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 1 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 23-09-2022
Sluitingsdatum: 09-10-2022

Hoofd Onderwijsbureau (0,8 – 1,0 fte)

De faculteit Business en Economie is per direct op zoek naar een   Hoofd Onderwijsbureau (0,8 – 1,0 fte)   Wat ga je doen? Als hoofd van het onderwijsbureau FBE zorg je er samen met jouw...
Organisatie
Hogeschool van Amsterdam
Standplaats
Amsterdam
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 13-09-2022
Sluitingsdatum: 27-09-2022

Coördinator ambulatorium en ondernemen

Heb je expertise in of affiniteit met psychomotorische therapie en oefentherapie? Ben jij op zoek naar een functie waarin jij zowel je leidinggevende als je ondernemende vaardigheden de vrije loop...
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Zwolle
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 0.6 fte, max. 0.7 fte
Geplaatst: 08-09-2022
Sluitingsdatum: 30-09-2022

Strategisch Accountmanager Energietransitie LLO (0,6 – 1,0 fte)

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor (de duur van vier jaar voor) het Programma Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een:    Strategisch Accountmanager Energietransitie LLO (0,6 – 1,0...
Organisatie
Hogeschool van Amsterdam
Standplaats
Amsterdam
Dienstverband
Vast
Aanstellingsomvang
min. 0.6 fte, max. 1 fte

Praktijkverhalen

Martine Borggreve-Weenink Opleidingsmanager

'Ik denk zeker dat we meer kunnen doen voor beginnende docenten'

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden