Vacatures controller

De functie van controller binnen het hoger onderwijs is een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan. Je krijgt te maken met mensen uit verschillende lagen van de organisatie, aan wie je continu gevraagd en soms ook ongevraagd advies geeft. De vacature controller wordt verschillend ingevuld per hogeschool. Op Werkenbijhogescholen.nl verschijnt het meest actuele aanbod van vacatures bij hogescholen in Nederland. Kijk hier dan ook welke hogeschool en vacature het beste past bij jouw interesses, achtergrond en opleidingsniveau.

Je houdt je binnen de functie bezig met het inzichtelijk maken van bestuurlijke en financiële consequenties van beleid. Daarnaast onderzoek je welke indicatoren er zijn die kunnen worden ingezet om tot andere resultaten te komen. Je bekijkt vraagstukken vanuit een breed perspectief en analyseert deze, zodat je tot een onafhankelijk oordeel kunt komen waarna je helder adviezen kunt geven.

Een controller moet een verbindende factor zijn. Je schakelt veel met onder meer het College van Bestuur, decanen of ook wel deans van de faculteiten en debiteuren over verschillende onderwerpen op het gebied van besturing en financiën. De afdeling business control is de schakel tussen het financieel beleid van de hogeschool en de complexe organisatieonderdelen. Als je op deze afdeling aan de slag gaat, begrijp je het belang van de kwaliteit van onderzoek en onderwijs enerzijds en houd je je bezig met risicomanagement anderzijds. Je initieert of participeert in diverse verbeterprojecten, afhankelijk van jouw achtergrond, talenten en interesses.

Vacatures controller: Welke kwaliteiten heb je nodig?

In de vacature controller bij een hbo-instelling worden duidelijke kwaliteiten gevraagd. Je dient een sterke persoonlijkheid te zijn en lef te hebben; die niet snel beren op de weg ziet. Je bent juist eerder iemand die nieuwe kansen ziet en pakt: je durft daadkracht te tonen. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken, ben je sociaal vaardig en een echte netwerker.

Als je aan de slag wilt gaan als controller bij een hbo-instelling, dien je een academische opleiding te hebben afgerond. Bijvoorbeeld in de richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy. Vaak wordt ook relevante werkervaring gevraagd, maar dat verschilt per controller vacature. Uiteraard is het belangrijk dat je affiniteit hebt met (hoger) onderwijs en dat je de structuren binnen een dergelijke organisatie begrijpt.

Heb je nooit eerder bij een hogeschool gewerkt, maar zou je dit wel graag willen? Lees dan hier over het werken bij een hogeschool. Het kan zijn dat er nu geen vacature beschikbaar is, maar als je je aanmeldt voor de vacature alert, weet je zeker dat je op de hoogte bent zodra er een controller vacature bij een hogeschool beschikbaar is.

Vacatures 4

Geplaatst: 22-09-2022
Sluitingsdatum: 03-10-2022

Concerncontroller

Je bent eindverantwoordelijk voor de Stafeenheid Beleidsevaluatie & Control en neemt de onafhankelijke positie concerncontroller in voor Avans Hogeschool.Mooi werkDe Stafeenheid Beleidsevaluatie...
Organisatie
Avans Hogeschool
Standplaats
Tilburg
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 1 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 21-09-2022
Sluitingsdatum: 13-10-2022

Business Controller

Hogeschool Leiden zoekt business controller voor de faculteit Management & Bedrijf (0,8 – 1,0 fte) De functie Als controller draag je bij aan de planning- en  controlcyclus binnen de...
Organisatie
Hogeschool Leiden
Standplaats
Leiden
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 19-09-2022
Sluitingsdatum: 02-10-2022

Secretaris directie domein Flevoland

Wil jij op strategisch niveau bijdragen aan de besluitvorming van Windesheim op de locatie Almere en als spin in het web verbindingen leggen tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering? Solliciteer...
Organisatie
Hogeschool Windesheim
Standplaats
Almere
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 21-07-2021
Sluitingsdatum: 31-12-2022

Netwerkbeheerder (1,0 fte)

Op Hogeschool Rotterdam maken 45.000 studenten en werknemers gebruik van het wireless netwerk. Dat betekent soms wel 25.000 connecties tegelijkertijd, verdeeld over 14 grote locaties die met zélf...
Organisatie
Hogeschool Rotterdam
Standplaats
Rotterdam
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 1 fte, max. 1 fte

Praktijkverhalen

‘Het leren houdt nooit op en dat geldt ook voor mezelf!’

Yasin Karssen Medewerker Financiën en Salarisadministratie
Lees het verhaal van Yasin

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden