Vacatures controller

De functie van controller binnen het hoger onderwijs is een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan. Je krijgt te maken met mensen uit verschillende lagen van de organisatie, aan wie je continu gevraagd en soms ook ongevraagd advies geeft. De vacature controller wordt verschillend ingevuld per hogeschool. Op Werkenbijhogescholen.nl verschijnt het meest actuele aanbod van vacatures bij hogescholen in Nederland. Kijk hier dan ook welke hogeschool en vacature het beste past bij jouw interesses, achtergrond en opleidingsniveau.

Je houdt je binnen de functie bezig met het inzichtelijk maken van bestuurlijke en financiƫle consequenties van beleid en onderzoekt welke indicatoren er zijn die kunnen worden ingezet om tot andere resultaten te komen. Je bekijkt vraagstukken vanuit een breed perspectief en analyseert deze, zodat je tot een onafhankelijk oordeel kunt komen waarna je helder adviezen kunt geven.

Een controller moet een verbindende factor zijn. Je schakelt veel met onder meer het College van Bestuur, decanen of ook wel deans van de faculteiten en debiteuren over verschillende onderwerpen op het gebied van besturing en financiƫn. De afdeling business control is de schakel tussen het financieel beleid van de hogeschool en de complexe organisatieonderdelen. Als je op deze afdeling aan de slag gaat, begrijp je het belang van de kwaliteit van onderzoek en onderwijs enerzijds en houd je je bezig met risicomanagement anderzijds. Je initieert of participeert in diverse verbeterprojecten, afhankelijk van jouw achtergrond, talenten en interesses.

Kwaliteiten van een controller

In de vacature controller bij een hbo-instelling worden duidelijke kwaliteiten gevraagd. Je dient een sterke persoonlijkheid te zijn en lef te hebben; je moet niet iemand zijn die snel beren op de weg ziet. Je bent juist eerder iemand die nieuwe kansen ziet en pakt: je durft daadkracht te tonen. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken, ben je sociaal vaardig en een echte netwerker.

Als je aan de slag wilt gaan als controller bij een hbo-instelling, dien je een academische opleiding te hebben afgerond, bijvoorbeeld in de richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy. Vaak wordt ook relevante werkervaring gevraagd, maar dat verschilt per controller vacature. Uiteraard is het belangrijk dat je affiniteit hebt met (hoger) onderwijs en dat je de structuren binnen een dergelijke organisatie begrijpt.

Heb je nooit eerder bij een hogeschool gewerkt, maar zou je dit wel graag willen? Lees dan hier over het werken bij een hogeschool. Het kan zijn dat er nu geen vacature beschikbaar is, maar als je je aanmeldt voor de vacature alert, weet je zeker dat je op de hoogte bent zodra er een controller vacature bij een hogeschool beschikbaar is.

Vacatures 6