Terug naar functies

Management / Leidinggevend

In een management functie bij een hogeschool staat je een flink aantal uitdagingen te wachten. Je geeft leiding aan een divers samengesteld team van professionals. Samen werk je aan verbetering van het onderwijs. Zowel inhoudelijk als procesmatig. Je zoekt naar de beste inrichting van de organisatie. Met de juiste kennis en expertise op de juiste plek. En ook in management functies heb je natuurlijk met studenten te maken. Zij zorgen ervoor dat je niet in je comfort zone blijft zitten en blijft vernieuwen.

Daarom werken bij een hogeschool:

Uitdaging
Ga er maar aanstaan: hoe richt je een (deel van een) organisatie als een hogeschool optimaal in? Waar iedereen tot zijn recht komt. Waar efficiënt, effectief en met veel plezier gewerkt wordt.
Hoe zorg je voor vernieuwing? De wereld staat niet stil. Welke ontwikkelingen zie jij die de hogeschool en haar rol in de maatschappij kunnen versterken?
Wat kun je doen om te zorgen dat het percentage studenten dat afstudeert, omhoog gaat?

Anderen ontwikkelen
Niets is zo inspirerend als dat je ziet dat een ander het beste uit zichzelf haalt. Door te coachen, opleidingen aan te bieden, je eigen kennis over te dragen en mensen uit te dagen nieuwe taken of projecten op te pakken. Omdat hogescholen een grote diversiteit aan medewerkers en studenten kennen, kun je op dit gebied je hart ophalen.

Groei
Door de samenwerking met professionals zowel binnen als buiten de hogescholen, wordt veel gevraagd van je eigen vaardigheden.
Daarnaast krijg je ook alle ruimte je vakkennis en competenties te ontwikkelen. Door het volgen van een studie, de begeleiding door een coach of het lopen van stage.

Maatschappelijk relevant
Een hogeschool verbindt theorie aan de (beroeps)praktijk; ook als manager draag je zo bij aan de oplossingen voor belangrijke (maatschappelijke) vraagstukken.
Samen met docenten, collega-managers en ondersteunende diensten denk je na over de kwaliteit en vernieuwingen in het onderwijs. Zodat de studenten straks een bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren.

Interessante arbeidsvoorwaarden
Alle managers vallen onder de cao-hbo. Je kunt bij iedere hogeschool minimaal rekenen op vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling, een collectieve ziektekostenverzekering en loopbaanbegeleiding.  Ook als manager kun je in deeltijd werken.

Persoonlijke ontwikkeling
Werken op een hogeschool is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat gebeurt eigenlijk vanzelf. Je wordt keer op keer uitgedaagd door nieuwe projecten, ambitieuze medewerkers en ontwikkelingen in de organisatie en in de maatschappij.

Een belangrijke vraag die je jezelf mag stellen is: hoe ziet mijn toekomst eruit? Iedereen die op een hogeschool werkt, krijgt de ruimte om zijn of haar ambities waar te maken. Als manager help je medewerkers die ambities te verwezenlijken. En je krijgt zelf óók de kans om te groeien.

Je Persoonlijke Ontwikkeling Plan (POP)
Je hebt de beschikking over een uitgebreid aanbod aan cursussen en trainingen die je als manager zelf kunt volgen. Iedere hogeschool reserveert hiervoor tijd en budget. Welke kant je opgaat, hangt af van je ambities. Wil je vakspecialisten begeleiden? Ben je meer intern of extern gericht? Wil je kennismaken met verschillende managementfuncties? Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkeling Plan (POP) op en werk je aan je eigen hogeschoolcarrière