Vacatures docent klassieke talen

Als docent klassieke talen in het hbo begeleid je studenten in hun leerproces om zelf aan de slag te gaan als docent. Het is een mooie kans om jouw passie voor het vak en voor klassieke talen over te brengen op de volgende generatie docenten. Lees hier wat je zoal kunt verwachten van het werken op een hogeschool en van het docentschap. Is deze baan jou op het lijf geschreven? Kijk dan snel op Werkenbijhogescholen.nl of de vacature docent klassieke talen van jouw dromen erbij zit.

Je krijgt bij een hogeschool ruimschoots de kans je te ontwikkelen. Zo zijn er onder meer scholingsmogelijkheden en kan het voorkomen dat je naar congressen gaat namens de opleiding. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en blijf je geïnspireerd. Deze kennis kun je weer vertalen naar jouw lessen. Ook zijn er in het hbo verschillende doorgroeimogelijkheden. Bijvoorbeeld door je verder te ontwikkelen als onderzoeker bij een van de lectoraten. Naast jouw lespraktijk houd je je vaak bezig met assessments, projectcoaching, afstudeerbegeleiding en studieloopbaancoaching.

Vacatures docent klassieke talen: grenzen stellen

Een baan als docent is dus divers, maar het gevaar hiervan is dat, als je je te flexibel opstelt, je te veel hooi op je vork neemt. Overweeg daarom altijd goed of je je nu graag wilt verdiepen en een nieuw vak gaat ontwikkelen, of dat je juist kiest voor een van de commissies die veel tijd in beslag nemen. Cruciaal is: stel zelf grenzen en bedenk goed wat je wilt, dan is een baan in het hoger onderwijs afwisselend en uitdagend tegelijk.

Naast je eigen ontwikkeling is ook het curriculum van de opleiding waarvoor je als docent klassieke talen aan de slag gaat continu in ontwikkeling. Je wordt als docent geacht een actieve rol in dit ontwikkelproces in te nemen. Je krijgt ruimte en tijd om samen met collega’s het onderwijs te (her)ontwerpen, uit te voeren en te verbeteren.

Kwalificaties voor een hbo-docent klassieke talen

Als hbo-docent moet je zelfstandig kunnen werken, communicatief vaardig zijn en goed kunnen samenwerken. Je dient in de meeste gevallen in het bezit te zijn van een master. Toch is het zo dat het bij sommige hogescholen ook tot de mogelijkheden behoort om een master te behalen tijdens jouw werk als docent. Je wordt dan bijvoorbeeld begeleid door een buddy bij jouw eerste stappen in het docentschap. Hoe dat precies zit bij de hogeschool waar jij gaat solliciteren, verschilt. Lees daarom de vacature docent klassieke talen goed door zodat je weet wat je kunt verwachten! Wil je op de hoogte blijven zodra er een vacatures vrijkomen voor de functie docent klassieke talen? Meld je dan aan voor de vacature alert.

Vacatures 2

Geplaatst: 20-09-2022
Sluitingsdatum: 03-10-2022

Hoofdvakdocent(en) Piano klassieke muziek Utrechts Conservatorium (totaal 0,3 fte)

Gaat jouw hart sneller kloppen van het begeleiden van jonge talentvolle musici en hen voorbereiden op de beroepspraktijk? Waar ga je werken? HKU is met ruim 4000 studenten de grootste hogeschool voor...
Organisatie
HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
Standplaats
Utrecht
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.3 fte, max. 0.3 fte
Geplaatst: 16-09-2022
Sluitingsdatum: 06-10-2022

Docent (bestuurs)recht

Wat ga je doen?Als docent recht bij de Juridische Hogeschool (JHS) houd je je bezig met het verzorgen en ontwikkelen van onderwijs. Dit onderwijs wordt bij de JHS thematisch en vraag gestuurd...
Organisatie
Fontys
Standplaats
Tilburg
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte

Praktijkverhalen

‘Ik geniet erg van de dynamiek en de gesprekken in de lessen’

Floor van Renssen Docent Lerarenopleiding VO Nederlands
Lees het verhaal van Floor

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden