Blog 50 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Bertrand Weegenaar

Going to the (Silicon) Valley

Naar het buitenland als docent. Het kan op vele manieren. Als docent een paar dagen of weken (gast)college’s volgen, als coach en 'student' een kijkje in de keuken nemen, als begeleider van een groep studenten. Allemaal even waardevol.

Bekijk artikel
Geschreven door
Kim Jurgens

Geen woorden, maar daden

Ik en veel van mijn collega’s in het hbo willen samen met jongeren nadenken over hoe onze opleidingen een rol kunnen spelen in het verduurzamen van de samenleving. Jongeren willen ook graag betrokken worden. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit mooie idee niet weer op de achtergrond raakt in de waan van de dag?

Bekijk artikel
Geschreven door
Joes van de Wiel

Docent zijn, dat breekt zo lekker de week

Mensen vragen mij wel eens wat ik precies doe als docent bij de opleiding Mondzorgkunde. Zelf ben ik mondhygiënist en heb ik een didactische scholing gevolgd en daarnaast in 2018 mijn master of Education behaald. Hoe mijn werkweek er dan precies uitziet? Dat lees je in deze blog.

Bekijk artikel
Geschreven door
Henriette van Balkom

(H)Erkenning van Ervaring

In een opleiding als ‘social work’ vragen we ons regelmatig af ‘waar ligt de grens tussen therapeutisch doceren of educatief begeleiden’, ben ik te gericht op de persoon, moet ik me niet nadrukkelijker richten op de professie? Gelukkig komt er de laatste jaren meer ruimte voor eigen ervaringen als cliënt/patiënt binnen de zorg.

Bekijk artikel