Blog 39 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Kim Jurgens

Een interview met onze nieuwe #blogger: Kim Jurgens

Ze wilde altijd al ‘iets met mensen’ doen en koos daarom voor een hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (nu Social Work), bij Avans. Om haar kennis en vaardigheden nog wat breder trekken, besloot ze door te studeren: Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na een paar eerste banen belandde ze opnieuw in het hbo én bij Social Work, nu bij Windesheim, als onderwijsontwikkelaar en docent. Ze werkt er alweer jaren: ‘De tijd vliegt hier!’

Bekijk artikel
Geschreven door
Joes van de Wiel

Een interview met onze nieuwe #blogger: Joes van de Wiel

Ze is docent op de opleiding die ze zelf ooit volgde. Al tijdens haar opleiding was het haar duidelijk dat ze niet vijf dagen in de week als mondhygiënist in een praktijk wilde werken. In eerste instantie combineerde ze werken in de praktijk met lesgeven op de hogeschool. Nu werkt ze vier dagen op de hogeschool én ze runt samen met een collega een eigen bedrijf: ze verzorgen educatieve workshops over breinkennis.

Bekijk artikel
Geschreven door
Bertrand Weegenaar

Ondersteuning van een bedrijfstak met ambitie

Als docent bouw je een relatie op met het werkveld. We bezoeken bedrijven waar onze studenten stagelopen, afstuderen en hopelijk uiteindelijk na het behalen van een diploma, aan het werk gaan. In het technisch domein zoeken bedrijven ons juist vaak op. Ze groeien en hebben nieuwe mensen nodig. Hoe eerder ze die spotten, hoe liever. Niets mis mee, maar opleiden kost geld. Het is belangrijk dat we studenten willen vasthouden op de plek waar we ze opleiden.

Bekijk artikel
Geschreven door
Marion van de Wijdeven

In beweging!

In mijn nu ruim 11-jarige carrière bij de HAN heb ik gemerkt dat mobiliteit ook een belangrijk aspect is van het werken bij een hogeschool. De mogelijkheid tot mobiliteit maakt dat je je verder kunt ontwikkelen en in combinatie met de afwisseling die ik in mijn vorige blog beschreef, zorgt dit ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen.

Bekijk artikel