Blog 58 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Jaap Versluis

First dates in Kortrijk

Ik maak mijn debuut als coördinator internationalisering van mijn opleiding communicatie. Daarom ben ik ook naar de internationale week van hogeschool Vives in Kortrijk gegaan: om mijn netwerk uit te breiden en te zoeken naar interessante projecten. Eigenlijk is het een soort first dates: je schuift bij elkaar aan en wie weet levert het wat op.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Van senior naar startende docent

Ik heb jarenlang als jurist gewerkt bij de overheid. Na ruim tien jaar voelde ik me helemaal uitgeblust. Ik miste het directe contact met de mensen waarvoor ik het werk uiteindelijk deed. Ik was niet meer gemotiveerd en geïnspireerd. Voor mijn gevoel stond ik stil. Hoogste tijd voor verandering! En wat is dan mooier om het werk van docent te combineren met het recht?

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Een interview met onze nieuwe #blogger: Jenny Vissers

Ze studeerde Rechten in Tilburg en volgde in het laatste studiejaar vakken in het buitenland (Boedapest). Het reizen beviel zo goed, dat ze na haar afstuderen naar Spanje vertrok om de taal te leren. Ze bleef er vier jaar plakken en had diverse baantjes – ‘niks juridisch’. Terug in Nederland ging ze wel aan de slag in juridische functies: eerst bij de gemeente Bloemendaal, later bij een groot waterschap. Ook had ze daarnaast haar eigen adviesbureau. Een loopbaantraject bracht haar naar het hbo; ‘Een lot uit de loterij!’.

Bekijk artikel
Geschreven door
Carolien Muijs

Zoveel meer dan jullie zien

Een tijdje geleden was ik na een les nog wat aan het napraten met een paar studenten over mijn keuze om onderwijs te gaan geven. Zij verbaasden zich daarover, want ‘U kunt toch zoveel meer!’. Kennelijk vinden deze studenten dat een baan als docent minder is dan een baan in de farmacie of werken als onderzoeker. Wat is dat toch, dat mensen denken dat een baan als docent niet uitdagend zou zijn? Alsof je onder je niveau werkt en alleen maar lessen draait en toetsen nakijkt. Mijn reactie naar mijn studenten was: ‘Maar ik doe ook zoveel meer dan jullie zien!’.

Bekijk artikel