Blogs door hbo-docenten en collega’s

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Jaap Versluis

Durf te dromen

Terwijl ik langzaam begin af te tellen naar het einde van dit slopende jaar, blijven studenten hardop dromen van een buitenlands avontuur in februari. Naïef? Of juist niet?

Bekijk artikel
Geschreven door
Carolien Muijs

Walhalla

Aansluiten bij de belevingswereld van de student is één van de dingen die je leert als je net docent wordt. Dat je de relatie moet leggen van het onderwerp met het werkveld. Om met de student te spreken: ‘Waarom moet ik dit nu leren?’. Corona zorgt voor een Walhalla aan actuele voorbeelden om daar invulling aan te geven.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jaap Versluis

De zes lessen van het corona-onderwijs

Het collegejaar zit er op, althans bijna. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst en dat geldt zeker voor dit absurde jaar, waarin we door het coronavirus vliegensvlug om moesten schakelen op online lesgeven. Zoals het er nu naar uitziet zullen de lessen het komende jaar ook deels op afstand gegeven worden. Wat betekent dit voor het hbo-onderwijs? Zes lessen.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Groei

Het einde van het schooljaar is in zicht. Nog een paar weken zwoegen en dan hebben de studenten vakantie. Deze fase van het schooljaar staat in het teken van deadlines. Er moet vanalles worden ingeleverd: portfolio’s, adviesrapporten, opdrachten, etc. Bovendien moeten er tentamens worden gemaakt. Kortom, er is nog genoeg te doen voordat het lekker achterover hangen begint.

Bekijk artikel