Blogs door hbo-docenten en collega’s

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Carolien Muijs

Lessen in lockdown

Ik klik op het icoontje van de camera, doe mijn ‘coupe corona’ even goed en open de les. Langzaamaan druppelen de studenten mijn online les binnen. Sommigen met camera aan, van de anderen zie ik alleen de initialen in MS Teams. “Hallo juf. Gaat alles goed met u?” Het is alweer week acht van de lockdown. Van het nieuwe normaal, dat eigenlijk al als gewoon normaal begint te voelen.  

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Online didactiek…een hele nieuwe uitdaging

In mijn vorige blog schreef ik nog dat docent zijn een veelzijdig vak is. Dat geen dag hetzelfde is. Het blog was nog niet gepubliceerd of de wereld stond ineens volledig op z’n kop. Pas nu kan ik met recht vaststellen dat sinds de getroffen coronamaatregelen geen een dag hetzelfde is! Online didactiek is weer een hele nieuwe uitdaging.

Bekijk artikel
Geschreven door
Marion van de Wijdeven

Hbo en corona, ineens is alles anders

Ik woon zo ongeveer midden in wat op dit moment wordt beschouwd als het epicentrum van de corona-uitbraak. Heftig en indrukwekkend, want wat eerst cijfers waren, worden steeds meer namen. En toch beperk ik me in deze blog tot de invloed van het coronavirus en de verschillende maatregelen op het werken in het hbo. Daar is deze blog tenslotte voor: een kijkje bieden in de keuken van het hbo.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Docent: het meest veelzijdige vak!

De dynamiek en afwisseling van mijn vak vind ik heerlijk. Lesgeven aan een omvangrijke groep in een grote collegezaal geeft een hele andere energie dan het begeleiden van mijn kleine mentorklas. Waar ik tijdens een hoorcollege toch vooral aan het presenteren ben, ben ik bij de begeleiding van mijn studenten veel meer aan het coachen. Iets totaal anders. Ik ben gastvrouw, presentator, didacticus, pedagoog en coach in één. Oftewel: docent!

Bekijk artikel