Blog 54 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Carolien Muijs

Een interview met onze nieuwe #blogger: Carolien Muijs

Ze studeerde Farmacie aan de Universiteit Utrecht, deed een promotietraject in de neurofarmacologie in Zürich en een post-doc Celbiologie in het UMC Utrecht. Tot ze op het punt kwam dat ze zich afvroeg: ‘Ga ik verder in de academische wereld, of ga ik iets heel anders doen?’ De industrie in bijvoorbeeld als onderzoeker, of… het onderwijs in. Uit een loopbaanworkshop kwam het antwoord: het zou zonde zijn om níet het onderwijs in te gaan! Nu werkt ze alweer twaalf jaar met heel veel plezier in het hoger beroepsonderwijs.

Bekijk artikel
Geschreven door
Joes van de Wiel

Een nieuw schooljaar; een frisse start?

In die rumoerige en grote collegezaal begint je eerste officiële college. Je wordt overspoeld met nieuwe informatie. Aan de andere kant van die collegezaal staat de docent. Een frisse en uitgeruste docent.

Bekijk artikel
Geschreven door
Joes van de Wiel

All hands on deck

Hoe houd je nou letterlijk alle ballen in de lucht wanneer je gaat studeren? Goede cijfers, een sociaal leven en genoeg slaap. ‘Uh, you can only choose two?’

Bekijk artikel
Geschreven door
Marion van de Wijdeven

We zitten niet stil!

Mijn vorige blog was een informatieve, maar stiekem ook een beetje een saaie blog. Maar mijn werk is allerminst saai, en zeker niet zonder een lach. Een paar dingen die ik afgelopen tijd heb gedaan geven hopelijk een levendiger beeld.

Bekijk artikel