Blogs door hbo-docenten en collega’s

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Bertrand Weegenaar

Veel verdriet en oprechte blijdschap

Echte persoonlijke emoties kom ik als docent bij HBO-ICT niet vaak tegen. Maar deze week werd ik geraakt. We draaien een bijzonder project voor een dochter en haar moeder die kanker heeft.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jaap Versluis

Welkom terug (maar nog niet helemaal)

Het regent buiten. Voor het eerst in lange tijd. Vanaf de zevende verdieping zie ik kromgebogen fietsers en bollende paraplu’s. Na een lange nazomer is de herfst aangebroken, maar ik maal er niet om. Ik geniet van de geluiden op de gang. Het bijna ouderwetse gelach en gekakel van studenten en collega’s. Te lang hebben we dat moeten missen.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jaap Versluis

Durf te dromen

Terwijl ik langzaam begin af te tellen naar het einde van dit slopende jaar, blijven studenten hardop dromen van een buitenlands avontuur in februari. Naïef? Of juist niet?

Bekijk artikel
Geschreven door
Carolien Muijs

Walhalla

Aansluiten bij de belevingswereld van de student is één van de dingen die je leert als je net docent wordt. Dat je de relatie moet leggen van het onderwerp met het werkveld. Om met de student te spreken: ‘Waarom moet ik dit nu leren?’. Corona zorgt voor een Walhalla aan actuele voorbeelden om daar invulling aan te geven.

Bekijk artikel