Blog 22 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Jaap Versluis

Uitzicht op de toekomst

Soms kan mijn dag niet beter beginnen. Dan fiets ik over de Erasmusbrug en staat het stopplicht op groen. Ik hoef niet af te remmen en sjees langs het Nieuwe Luxor naar de Rotterdamse vestiging van de hogeschool Inholland. De school staat op een van de mooiste locaties van Rotterdam, of moet ik zeggen: op een van de mooiste locaties in Nederland. Een symbolische plek in Rotterdam, daar waar Zuid en Noord elkaar raken. In geen enkele Nederlandse stad zijn de tegenstellingen zo groot als in Rotterdam Noord en Zuid. Een paar opvallende cijfers...

Bekijk artikel
Geschreven door
Bertrand Weegenaar

En dit is nu een docentenpiek: fun & games in the end (2)

Deze blogpost is een vervolg op mijn blog: En dit is nu een docentenpiek: de accreditatie. Een dagboek van de docentenpiek: de laatste twee weken van een semester. Week 2!

Bekijk artikel
Geschreven door
Bertrand Weegenaar

En dit is nu een docentenpiek: de accreditatie (1)

In de laatste twee weken van een semester maken wij, docenten in het hoger beroepsonderwijs, een enorm werkpiek mee. De piek tussen semester 1 en 2 is extreem druk! 1.500 studenten tentamens maken en nakijken, assessments afnemen, afstudeerpresentaties, beoordelen, administratieve afhandeling en dan doen we daar in die twee weken er ook nog wat bij. Al dit leuks moet natuurlijk ook voorbereid worden. Hier een dagboek van deze twee weken, minus en plus twee dagen. Dag -2: Ziek, Dat helpt niet. Want er moeten afstudeerportfolio’s voorbereid worden. Dag -1: Vitamines, assessmentrooster en die dingen voor maandag. Zal ik een nachtje in Zwolle blijven slapen?

Bekijk artikel
Geschreven door
Jaap Versluis

Personal Branding

We zijn weer geland. Na twee weken van rust en bezinning roept het aardse weer: nakijken, examens afnemen en een verplichte studiedag in Den Haag. Tegenwoordig is beweging op de werkvloer big business geworden, en dus kregen we deze dag een kijkje in de wonderlijke wereld van yoga-achtige oefeningen. De citaten van zelfbenoemde gezondheidsgoeroes vlogen over ons heen, waarvan ik er slechts één heb onthouden, namelijk dat “we onze adem als een Hondaatje gebruiken, maar niet als een Porsche”. In de Randstadrail terug naar Rotterdam - een docent heeft nu eenmaal geen Porsche - zat ik naast David, een van mijn directe collega’s en bespraken we natuurlijk de workshop.

Bekijk artikel