Blogs door hbo-docenten en collega’s

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

 

Werk jij op een hogeschool en vind je het leuk om over jouw werk te bloggen? Meld je hier aan.

Geschreven door
Jaap Versluis

Afgekickt

Op het kookeiland vond ik het beoordelingsformulier van mijn zoon's presentatie. Alle criteria pasten op een A4'tje - meer dan dertig in totaal! Ik voelde medelijden voor mijn collega's (van een andere hogeschool) die deze beoordelingen moesten doen. Hoe lang zou zo’n presentatie moeten duren? Misschien maximaal tien minuten? Hoe konden ze alle criteria in acht nemen? En konden ze nog wel gewoon naar de presentatie kijken?"

Bekijk artikel
Geschreven door
Suzanne Laagland

Van zitten naar actie door creativiteit

Ken je dat gevoel van uitgeblust zijn na urenlang vergaderen op een harde stoel? Het was precies dat gevoel dat me deed besluiten om onze teambijeenkomsten een flinke opfrisbeurt te geven. Geen saaie stoelen meer en eindeloos praten, maar actie en creativiteit.

Bekijk artikel
Geschreven door
Suzanne Laagland

Creatief vergaderen: een vernieuwende aanpak

Ik denk dat we de uitdaging van een overvolle agenda en het behandelen van actiepunten binnen een beperkte tijd allemaal wel kennen. Aan het einde van zo'n vergadering voelen we ons vaak overladen en is ons hoofd vol met gedachten. Maar wat als er een betere manier is om vergaderingen te benaderen?

Bekijk artikel
Geschreven door
Jennifer-lou Richardson

Mijn eerste anderhalf jaar als docent: de 3 mooiste uitdagingen

Als docent en coach heb ik in korte tijd veel bijzonders meegemaakt. Het allermooiste is om de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de studenten van zo dichtbij mee te mogen maken. Ik blijf me verbazen over hoe snel ze leren en hoe sommige studenten creatief met complexe vraagstukken omgaan. Natuurlijk is niet alles is makkelijk geweest! Het docentschap heeft mij ook een aantal hele mooie uitdagingen gebracht. In dit blog wil ik behalve de uitdagingen, ook gelijk de oplossingen meegeven! Dat scheelt weer voor de volgende groep nieuwe docenten.

Bekijk artikel