Blogs door hbo-docenten en collega’s

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten en collega’s! Meerdere hbo-docenten en collega’s, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een maandelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Carolien Muijs

Petje op, petje af

We zitten weer vol in het studiejaar. Net blok A achter de rug en nu met volle vaart blok B in. Gaf ik in blok A met name lessen aan derdejaars in de minor International Pharmaceutical Studies in het Engels, nu heb ik de tweedejaars en de vierdejaars voor lessen over onderzoeksvaardigheden. Er is in ieder geval geen sleur als je werkt in het hoger onderwijs.

Bekijk artikel
Geschreven door
Lucy Zijlmans

Een interview met onze nieuwe #blogger: Lucy Zijlmans

Tijdens haar opleiding Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gaf ze voor het eerst les. Na haar studie vertoefde ze in het buitenland. Nu werkt ze alweer tien jaar aan de Hogeschool van Amsterdam. ‘Het kennen én ontwikkelen van je eigen competenties – steeds belangrijker in het werk – vraagt om kritisch kijken naar aannames over jezelf en je omgeving. Als ik terugkijk, is dat altijd de rode draad in mijn werk geweest.’

Bekijk artikel
Geschreven door
Jaap Versluis

First dates in Kortrijk

Ik maak mijn debuut als coördinator internationalisering van mijn opleiding communicatie. Daarom ben ik ook naar de internationale week van hogeschool Vives in Kortrijk gegaan: om mijn netwerk uit te breiden en te zoeken naar interessante projecten. Eigenlijk is het een soort first dates: je schuift bij elkaar aan en wie weet levert het wat op.

Bekijk artikel
Geschreven door
Jenny Vissers

Van senior naar startende docent

Ik heb jarenlang als jurist gewerkt bij de overheid. Na ruim tien jaar voelde ik me helemaal uitgeblust. Ik miste het directe contact met de mensen waarvoor ik het werk uiteindelijk deed. Ik was niet meer gemotiveerd en geïnspireerd. Voor mijn gevoel stond ik stil. Hoogste tijd voor verandering! En wat is dan mooier om het werk van docent te combineren met het recht?

Bekijk artikel