Terug naar de hogescholen

Marnix Academie

De Marnix Academie in Utrecht is gespecialiseerd in onderwijs en is hét opleidings- en kennisinstituut voor onderwijsprofessionals. Iedereen die bij ons werkt, docent of ondersteunend medewerker, heeft hart voor en draagt bij aan de ontwikkeling van onderwijsprofessionals. We hechten veel waarde aan duurzame ontwikkeling, diversiteit en inclusie. Daar werken we hard aan vanuit ons centraal gelegen gebouw in een rustige wijk in Utrecht.

5 redenen om op de Marnix Academie te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de Marnix Academie?

Werken op een gespecialiseerde hogeschool waar alles ‘onderwijs’ ademt

Een sterk netwerk, want we werken nauw samen met partnerhogescholen en andere onderwijsinstellingen, ook internationaal

Een ongedwongen en persoonlijke sfeer, zowel tussen medewerkers en studenten als collega’s onderling

Volop mogelijkheden voor jouw verdere ontwikkeling via cursussen en opleidingen; uitgangspunt is hoe jij je wilt ontwikkelen

Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

Alles ademt ‘onderwijs’

De Marnix Academie bestaat al 40 jaar als zelfstandige opleider van onderwijsprofessionals onder de naam Marnix Academie, en voor die tijd 130 jaar onder andere namen. We zijn dus al 170 jaar dé opleider van leraren in Midden-Nederland. We leiden leerkrachten, teamleiders, interne begeleiders en schoolleiders op en zorgen ervoor dat zij zichzelf blijven ontwikkelen. We verzorgen diverse bachelor- en masteropleidingen en een associate degree, zowel in vol- als deeltijd. Daarnaast bieden we via het Marnix Onderwijscentrum (MOC) nascholing en advies aan onderwijsprofessionals in de vorm van praktische cursussen, verdiepende opleidingen, individuele coaching of advies op maat. Het Marnix Innovatiecentrum (MIC) draagt met onderzoek bij aan de verbetering en vernieuwing van onderwijs en opleidingspraktijken. De Marnix Academie is lid van het UNESCO Worldwide Education Network.

Wij zijn een echte leergemeenschap waarin je samen aan het ontwikkelen bent. De informele sfeer helpt daarbij.

Samenwerken in een informele sfeer

Iedereen die bij ons werkt, is onderdeel van een leergemeenschap. We zeggen niet tegen onze studenten: dit is onze kennis en die gieten we in jou, maar we zijn samen aan het ontwikkelen. Ook als collega’s. Onze Pabo-opleiding is daar heel ver in: de docenten werken daar in leerpleinen waarin teams van docenten studenten begeleiden en samen geïntegreerd onderwijs geven, over de grenzen van vakken heen. Als docent draai je ook mee in projecten en doe je praktijkgericht onderzoek om het onderwijs te blijven vernieuwen. In welke functie je ook aan de slag gaat, je bent verzekerd van een informele werksfeer waarin je veel persoonlijk contact hebt met je collega’s en studenten.

Jouw mening telt

Op de Marnix Academie leiden we bekwame, betrokken en bevlogen onderwijsprofessionals op. Daarom zijn we op zoek naar medewerkers die zelf ook betrokken, bevlogen en bekwaam zijn. Jouw mening telt! We luisteren naar onze medewerkers, geven ze inspraak en bepalen ons beleid mede op basis hiervan. Zodat onze toekomstige koers in de haarvaten van de organisatie zit. Daarnaast geloven we dat een diverse, inclusieve gemeenschap bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs. De Marnix Academie is dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze hogeschool.

Wist je dat...

… de Marnix-Academie de grootste zelfstandige Pabo van Midden-Nederland is?

Wist je dat...

… de Marnix Academie deel uitmaakt van hechte samenwerkingsverbanden zoals Penta Nova: een verband van zeven hogescholen voor masteropleidingen voor schoolleiders. En Radiant, waarin negen ‘waardengerichte’ hogescholen nauw samenwerken aan het vormgeven van bachelor- en masteropleidingen.

Wist je dat...

… maar liefst 86% van de studenten aangeeft dat zij opnieuw voor de Marnix Academie zouden kiezen? Ook medewerkers werken graag op onze hogeschool; er is weinig verloop.

In het kort

Locaties
Utrecht (2x)
Aantal studenten
3000
Aantal medewerkers
215
Opleidingsrichtingen
Ad Pedagogisch Educatief Professional, Lerarenopleidingen, Nascholing, PABO (vol- en deeltijd), zij-instroom)
Website
Website Marnix Academie