Terug naar de hogescholen

HZ University of Applied Sciences

De persoonlijke hogeschool. Ofwel: HZ University of Applied Sciences. Het aantal studenten en medewerkers maken kleinschalig en persoonlijk onderwijs mogelijk. Tegelijk is dynamiek gegarandeerd, dankzij een breed partnernetwerk en een zeer internationale werkomgeving. Hierdoor komen medewerkers goed tot hun recht en verkiezen studenten HZ al jaren tot de top 3 beste hogescholen van Nederland.

5 redenen om op HZ te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan HZ University of Applied Sciences?

Persoonlijk en toegankelijk: de lijnen zijn kort, de betrokkenheid groot

Veel samenwerking, onder meer met ruim 60 partners uit het werkveld

Werken en wonen in het prachtige Zeeland

Een internationale (werk)omgeving, alleen al dankzij bijna 500 internationale studenten uit meer dan 50 verschillende landen

Werken bij een hogeschool die al jaren in de top 3 beste hogescholen van Nederland (bron: Studiekeuzegids)

De persoonlijke hogeschool

Met ruim 25 opleidingen en circa 5.000 studenten is HZ een kleine hogeschool te noemen. Dat vertaalt zich in een persoonlijke cultuur. Wij geloven dat een persoonlijke benadering van studenten begint bij onze medewerkers. Je stapt makkelijk bij je collega’s binnen en alle docenten kennen de namen van hun studenten. Doordat je in een relatief klein team werkt, ben je al snel overal bij betrokken. Samenwerken en cross-overs maken met bijvoorbeeld andere opleidingen en onderzoeksgroepen is vanzelfsprekend binnen onze hogeschool.

Samenwerken en cross-overs maken is eenvoudig en vanzelfsprekend bij ons.

Multidisciplinair samenwerken

Dat betekent iets voor de medewerkers die bij ons passen. Ben je samenwerkingsgericht? En multidisciplinair inzetbaar? Dan ben je van harte welkom om eens te komen praten! Eigen initiatief waarderen we ook zeer, van een gastles organiseren tot een onderwijsproject ontwikkelen met een samenwerkingsparter. Goede connecties met het werkveld en andere partijen in de buitenwereld zijn als vanzelfsprekend voor jou. We werken veel samen met onder andere gemeentes, het bedrijfsleven, het MKB, universiteiten en onderzoeksinstituten.

Veel aandacht voor jouw ontwikkeling en vitaliteit

Werken bij HZ betekent werken in een omgeving waar je de energie voelt en waar geen dag hetzelfde is – in welke functie je ook aan de slag gaat. We ondersteunen je in je persoonlijke en professionele ontwikkeling met een uitgebreid scholingsaanbod. Als docent werk je ook regelmatig samen met studenten aan innovatieve onderzoeksprojecten. Onze lectoraten passen bij het DNA van Zeeland: water, energie en vitaliteit zijn belangrijke onderzoeksthema’s. Ook jouw eigen vitaliteit vinden we bij HZ heel belangrijk; we bieden je hierin diverse mogelijkheden zoals een Vitality Center en workshops.

Collega's van HZ University of Applied Sciences vertellen

Margot Tempelman

HZ University of Applied Sciences

Functie Manager Kenniscentrum Kusttoerisme

'Onderzoek bij hogescholen is de motor voor de vernieuwing het onderwijs.'

Lees het hele verhaal
Ruth Vennekens

Ruth Vennekens

HZ University of Applied Sciences

Functie Docent Industrial Engineering and Management

Sector Techniek

‘Arts of beroemd worden… óf iets met techniek en innovatie doen’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… HZ University of Applied Sciences zich bevindt in de provincie met de meeste zonuren van Nederland? Onze locatie is uniek: middenin een Deltagebied waar van alles gebeurt.

Wist je dat...

… HZ samen met Avans Hogeschool Associate degrees aanbiedt? Diverse collega’s werken gedeeltelijk voor dit type onderwijs.

Wist je dat...

… HZ het nieuwe schooljaar feestelijk aftrapt met het Kickoff Festival Zeeland? De line-up aan bands en dj’s is elk jaar weer verrassend!

Wist je dat...

… HZ University of Applied Sciences de initiatiefnemer is voor de bouw van het Joint Research Center? Dit state-of-the-art onderzoekscentrum is een gezamenlijk laboratorium met voorzieningen voor mbo, hbo en wo op het gebied van water, energie en biobased/food.

In het kort

Locaties
Vlissingen, Middelburg
Aantal studenten
5.000
Aantal medewerkers
600
Opleidingsrichtingen
Economie en Management, Educatie & Pedagogiek, Gedrag & Maatschappij, Media & ICT, Sport & Business, Technologie & Innovatie, Water & Land, Zeevaart & Logistiek, Zorg & Welzijn
Website
Website HZ University of Applied Sciences