Terug naar de hogescholen

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten zijn op 1 januari 1990 gefuseerd tot de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans. Sinds medio 2010 heeft de Hogeschool de naam Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Koninklijk Conservatorium
Het Koninklijk Conservatorium (KC) is de faculteit Muziek en Dans en de KABK is de faculteit Beeldende Kunsten en Vormgeving. De faculteiten KABK en KC verzorgen gezamenlijk de Interfaculteiten ArtScience en de School voor Jong Talent. De dagelijkse leiding van de Hogeschool berust bij het College van Bestuur. Naast het College van Bestuur is er een Raad van Toezicht.

De primaire doelstelling van het Koninklijk Conservatorium is jonge talenten de hoogste artisticiteit, technische/ambachtelijke vaardigheid en veelzijdigheid bij te brengen om te kunnen functioneren in de veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving.

Het Koninklijk Conservatorium presenteert zich als centrum voor onderwijs, onderzoek en productie. Deze krachtige driehoek van elementen vormt het DNA van ons instituut.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) leiden we studenten op tot zelfbewuste kunstenaars en ontwerpers, die door hun gedrevenheid, inhoudelijke diepgang en experimentele instelling een betekenisvolle inbreng hebben in hun discipline en de maatschappij.

Zodra je het gebouw binnenstapt, voel je het: ‘hier gebeurt iets!’. Ons gebouw ademt de sfeer uit van creativiteit, vernieuwing en professionaliteit. We horen vaak van studenten dat dit een reden is om aan de KABK te komen studeren. Kiezen voor de KABK betekent kiezen voor een toekomst in de wereld van kunst en cultuur. Wij bieden je heldere, actuele onderwijsprogramma’s  gericht op de ontwikkeling van jouw eigen, creatief talent. We besteden daarbij veel aandacht aan theorie ter versterking van de onderzoekende houding bij al onze studenten. Onze docenten, die in de beroepspraktijk vooraanstaande posities innemen, begeleiden je daarbij. Je kunt in onze vele, goed geoutilleerde werkplaatsen met alle denkbare media (traditionele tot aan de meest geavanceerd eigentijdse) aan de slag.

Vacatures 1

Geplaatst: 14-05-2019
Sluitingsdatum: 03-06-2019

Docent Cello voor de muziekafdeling Jong KC

De functieDe cellodocent geeft tweemaal per week cello-les aan leerlingen van Jong KC. Deze lessen zijn deels individueel en deels als groepsles georganiseerd. Daarnaast begeleidt de docent de...
Organisatie
Hogeschool der Kunsten Den Haag
Standplaats
Den Haag (Zuid-Holland)
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0,3 fte, max. 0,3 fte