Terug naar de hogescholen

Hogeschool der Kunsten Den Haag

De Hogeschool der Kunsten Den Haag leidt de kunstenaars van de toekomst op. En daarin zijn we ambitieus. Samen met onze studenten, collega’s en externe partners streven we naar resultaten waarmee we nationaal én internationaal een stempel kunnen zetten. Onze hogeschool kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan achtergronden (zowel onder studenten als medewerkers), denkwijzen en disciplines.

5 redenen om op de Hogeschool der Kunsten Den Haag te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de Hogeschool der Kunsten Den Haag?

De combinatie van innovatie en traditie: we zijn trots op onze koninklijke titel en kijken tegelijk over grenzen heen.

Een sterk internationale oriëntatie, zowel in onderwijs, projecten als samenwerkingspartners.

Een open en veilig werkklimaat: je hebt veel ruimte om je eigen werk in te vullen, met aandacht voor je persoonlijke ontplooiing.

Samenwerken met zeer gemotiveerde collega’s. In het medewerkerstevredenheids- onderzoek vallen sfeer, ontwikkelmogelijkheden en de vrijheid in de uitvoering van het werk positief op.

Een sterke maatschappelijke drive: in veel projecten zoeken we verbinding met Den Haag en al haar inwoners en we werken samen met politiek-maatschappelijke organisaties in Nederland.

Aansluiten bij de dynamiek in de samenleving en de kunsten

De Hogeschool der Kunsten Den Haag is de overkoepelende organisatie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. We bereiden onze studenten erop voor om als professioneel danser, beeldend kunstenaar, musicus of ontwerper te kunnen functioneren in een veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving en samenleving. Een kritische en onderzoekende houding is dan belangrijk – we vragen dit niet alleen van onze studenten maar ook van onze medewerkers. Of je nu aan de slag gaat als docent of in een ondersteunende functie. Nieuwsgierigheid, reflectie en durven experimenteren horen daarbij.

We hechten veel waarde aan nieuwsgierigheid, reflectie en durven experimenten

Een lerende gemeenschap vol diversiteit

We zijn een lerende gemeenschap die een grote diversiteit kent in zowel achtergronden van studenten en medewerkers als in (internationale) perspectieven. We leren met en van elkaar. Dat betekent open staan voor samenwerking. Zowel binnen de hogeschool met je collega’s, als over grenzen heen. De Hogeschool der Kunsten Den Haag werkt veel samen met andere kunstinstellingen, gezelschappen, orkesten, topdocenten en externe partners. Zo ontstaan ook nieuwe kunstvormen en disciplines, als de maatschappij daar om vraagt. We leiden onze studenten op tot professionals die een wereldwijd publiek én wereldwijde concurrentie aankunnen.

Collega's van Hogeschool der Kunsten Den Haag vertellen

Marlon Titre

Marlon Titre

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Functie Hoofd afdeling Klassiek

Sector Kunst

‘Ik kwam zelf ooit binnen met een gitaar en een droom’

Lees het hele verhaal
Lex van den Broek

Lex van den Broek

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Functie Hoofd Elektronische Dienst

Sector Techniek, Kunst

‘Mijn fascinatie lag altijd al en ligt nog steeds bij techniek’

Lees het hele verhaal
Ingrid Grünwald

Ingrid Grünwald

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Functie Coördinator Graphic Design

Sector Kunst

‘Trefwoorden: communiceren, organiseren, creativiteit en onderwijs’

Lees het hele verhaal
Amber Beernink

Amber Beernink

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Functie Docent Interieurarchitectuur

Sector Kunst

‘Fijne afwisseling tussen eigen praktijk en lesgeven op de academie’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten al in 1682 is opgericht en daarmee de oudste kunstacademie van Nederland is én een van de oudste in Europa? Het Koninklijk Conservatorium is opgericht in 1826 en is daarmee het oudste conservatorium van Nederland is.

Wist je dat...

… het Koninklijk Conservatorium jonge, getalenteerde kinderen al vanaf 5 jaar de mogelijkheid bieden om hun muzikale-, dans-, beeldende kunst- of ontwerpopleiding te combineren met het primair en voortgezet onderwijs?

Wist je dat...

… de Hogeschool der Kunsten Den Haag koploper is op het gebied van onderzoek in de kunsten? We hebben een langlopende, unieke samenwerking met de Universiteit Leiden, die ons in staat stelt op hoog niveau de verbinding te leggen tussen de kunsten en academische disciplines.

Wist je dat...

… het Koninklijk Conservatorium in 2021 gaat verhuizen naar het Onderwijs en Cultuur Centrum (OCC) aan het Spui, samen met het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en het Dans en Muziekcentrum Den Haag? Deze verhuizing zal veel nieuwe mogelijkheden en een nieuwe dynamiek teweeg brengen.

In het kort

Locaties
Den Haag
Aantal studenten
1.900
Aantal medewerkers
660
Opleidingsrichtingen
Autonome Beeldende Kunst (bachelor), Dans (bachelor), Docent Muziek (bachelor), Fine Art and Design (master), Interior Architecture (mater), Muziek (bachelor), Muziek (master), Opera (master), Sonologie (master), Type and Media (master), Vormgeving (bachelor)
Website
Website Hogeschool der Kunsten Den Haag