Terug naar de hogescholen

Hogeschool de Kempel

De Kempel is een kleine hogeschool en middelgrote pabo in Helmond. Wij verbinden mensen die leren een warm hart toedragen en staan voor ler(ar)en met lef. Door ons kleinschalige karakter voelen zowel studenten als medewerkers zich snel thuis bij ons. En dat is precies wat wij belangrijk vinden: een omgeving bieden waar iedereen prettig kan leren en werken.

5 redenen om bij De Kempel te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan De Kempel?

Een fijne sfeer waarin er veel oog is voor elkaar

Gedreven collega’s, die continu gaan voor het best mogelijke onderwijs

Een moderne, goed toegeruste (onderwijs)omgeving

Samen vieren van successen – de grote én de kleine

Je blijft jezelf ontwikkelen: jouw professionalisering krijgt bij ons alle ruimte

Samen goed onderwijs bieden

Bij De Kempel leiden we de leraren van de toekomst op: inspirerende leraren die eigenheid tonen en kleur geven aan het onderwijs. Ook bieden we nascholing aan ervaren leerkrachten, van korte trainingen tot masteropleidingen. Dat doen we in nauwe verbinding met elkaar: met collega’s, onze studenten en de (opleidings)scholen om ons heen. Want door samen te werken bereik je meer. We zorgen er dan ook voor dat verbindingen makkelijk te maken zijn. Dit zie je ook terug in ons gebouw. De kantoorruimtes bevinden zich tussen de klaslokalen, zodat studenten en medewerkers elkaar makkelijk weten te vinden. Maar ook collega’s onderling: alle deuren staan letterlijk open.

We zorgen ervoor dat verbindingen makkelijk te maken zijn

Werken vanuit betrokkenheid en vertrouwen

Dankzij onze kleinschaligheid ben je al snel heel betrokken bij elkaar. De lijntjes zijn kort en collega’s zijn bereikbaar. We hechten veel waarde aan jouw inbreng en ideeën. Regelmatig organiseren we Koersdagen, waarin we met alle collega’s stilstaan bij de vraag hoe we goed op koers blijven. Maar ook welke koers we in de toekomst willen varen, zodat we ons onderwijs nóg verder verbeteren, want daar zijn we continu op gericht. Dat betekent uiteraard ook dat jouw eigen ontwikkeling alle aandacht krijgt. We maken tijd en budget vrij voor ieders professionalisering. Daarbij gaan we uit van jouw ambities, waarover we gelijkwaardig in gesprek gaan. Geen functionerings- of beoordelingsgesprekken dus, maar zoals we dat bij De Kempel noemen: tweezijdige gesprekken, vanuit vertrouwen in elkaar.

Pak jouw rol!

Het opleiden van leraren met lef begint bij onszelf. Niet per se het geijkte pad volgen, verder denken dan je eigen grenzen en zelf initiatieven nemen. Medewerkers die bij ons passen, zoeken makkelijk contact met collega’s en durven vragen te stellen. Ze zijn flexibel, nieuwsgierig en breed inzetbaar. Hiervoor is een goed georganiseerde werkomgeving (inclusief inwerkprogramma) beschikbaar en veel persoonlijke aandacht. Jouw vitaliteit staat hoog op de agenda. Van fruit op het werk en stoelmassages tot het stimuleren van fietsen naar het werk. We streven ernaar dat iedereen met plezier, passie én fit aan de slag is en kan blijven.

Collega's van Hogeschool de Kempel vertellen

Karel Koolen

Karel Koolen

Hogeschool de Kempel

Functie Docent Godsdienst & Levensbeschouwing

‘Zelden een kater gehad na een les’

Lees het hele verhaal
Carla Niesink

Carla Niesink

Hogeschool de Kempel

Functie Docent Onderwijskunde & Pedagogiek

‘De pabo-studenten zijn een leuke, onbevangen doelgroep om mee te werken’

Lees het hele verhaal
Joop Selen

Joop Selen

Hogeschool de Kempel

Functie Software engineer

‘Het contact met de studenten is echt een toegevoegde waarde voor mij’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… we al 9 jaar op rij de nummer 1 pabo van Nederland zijn? En al drie keer op rij meerdere Integron Medewerkersbelevingsawards hebben ontvangen, op basis van onze positieve scores in het medewerkeronderzoek?

Wist je dat...

… we in één van de gebouwen op onze campus, een karakteristiek klooster, een ‘Meet to Create’-verzamelplek bieden voor innovaties? Studenten, docenten en basisschoolleerlingen werken hierbij samen aan de nieuwste tools als het gaat om de inzet van ICT en media binnen het onderwijs.

Wist je dat...

… we ons hard maken voor meer muziek in de klas en voor leesbevordering? In plaats van Netflix hebben we een Bookflix-wand in huis, docenten en studenten vormen leesclubs en naast een uitgebreide bibliotheek is onze oude zwerfboekenkast een eyecatcher.

Wist je dat...

… dynamiek gegarandeerd is bij ons? Regelmatig lopen complete basisschoolklassen rond in onze gebouwen om bijvoorbeeld kinderkunst te plaatsen en te bespreken, met (lego) robots aan de slag te gaan of een ‘modderdag’ (buitenbeleving) te ervaren.

In het kort

Locaties
Helmond
Aantal studenten
970
Aantal medewerkers
110
Opleidingsrichtingen
Onderwijs
Website
Website Hogeschool de Kempel