Terug naar de hogescholen

HAS Green Academy

HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving van Zuid-Nederland. Al bijna 75 jaar zijn wij bezig met de wereld van morgen – lokaal en globaal. Waar ligt de ideale balans tussen mens, natuur en economie? Hoe zorgen we voor voldoende goed en gezond voedsel voor iedereen? Hoe creëren we een vitale leefomgeving? In het groene domein onderscheiden we ons vanuit onze kernwaarden: energiek, pragmatisch, aandacht en eigenheid.

Op elke hogeschool werk je met de professionals van morgen en vandaag, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan HAS Hogeschool?

Samenwerken met de voorlopers uit de sector, binnen én buiten de muren van onze instelling

Een informele sfeer, korte lijnen, persoonlijke aandacht

Een klimaat van vertrouwen, eigen regie en verantwoordelijkheid

Net als de maatschappelijke context waarin we ons bevinden, is onze hogeschool volop in beweging

Jouw ontwikkeling staat bij ons ook nooit stil. Bovendien schenken we veel aandacht aan een gezonde werk-privébalans

Werk aan de wereld

De wereld van de HAS is groot. Onze docenten en studenten werken samen met onderzoekers en professionals uit het werkveld aan oplossingen voor actuele vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving. In Nederland én wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan de verhouding tussen landbouw en natuur, de wereldwijde voedselproductie, duurzaam produceren in de agrifoodsector en een gezondere samenstelling van voedingsmiddelen. Ons onderwijs, onderzoek en  kennistransfer zijn altijd gericht op het echte leven. We kunnen maar op één manier ondervinden wat in de praktijk werkt en wat niet: door aan de slag te gaan! Dit doen we met samen met partners, op nationaal en internationaal niveau, vanuit het bedrijfsleven tot aan de fundamentele wetenschap. Want samen hebben we meer impact dan alleen.

In het midden staan altijd onze studenten en cursisten: open minded, nieuwsgierig en scherp. Gedreven om bij te dragen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor de wereld. Net als onze medewerkers, echte HAS’ers. Klaar om aan te pakken wat mooier, beter of slimmer kan.

Wij pakken aan wat mooier, beter of slimmer kan op het gebied van agro, food en leefomgeving

Verbonden en bevlogen

HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool met twee vestigingen, in Den Bosch en Venlo. Met elk hun regionale accenten als het gaat om opleidingen en casuïstiek. In ons praktijkonderwijs blijft de kleinschaligheid overeind. Ook onderling houden we van korte lijnen en een informele sfeer. Collega’s voelen zich verbonden met elkaar. Trots en bevlogenheid scoren hoog in onze medewerkerstevredenheidsonderzoeken. We zetten ons samen in voor goed onderwijs en onderzoek en een betere wereld.

Kom jij een duurzame bijdrage leveren?

Kom je bij ons werken, dan ga je werken in een klimaat van vertrouwen. We geven je met plezier eigen regie en verantwoordelijkheid. Je werkt bij ons samen over de grenzen van je team, je afdeling of opleiding, HAS Hogeschool, ons land én continent. Wil je graag voor en met (toekomstig) professionals werken, vanuit een open blik en een brede kijk op de wereld? In een internationale omgeving, waarin jij een duurzame bijdrage wilt leveren op het gebied van agro, food en leefomgeving? Dan ben je van harte welkom om bij ons te solliciteren!

Collega's van HAS Green Academy vertellen

Niels Bohnen

Niels Bohnen

HAS Green Academy

Functie Docent & Opleidingscoördinator

‘Ik heb ontdekt dat ik graag uitdagingen aanga’

Lees het hele verhaal
Rob van Velthoven

Rob van Velthoven

HAS Green Academy

Functie Clusterdirecteur Leefomgeving & Natuur

‘Mijn motto: pak je leiderschap!’

Lees het hele verhaal
Susan van Dijk

Susan van Dijk

HAS Green Academy

Functie Docent Geo Media & Design

Sector Agro & Food

‘Ik voel me op m’n plek binnen het hbo: je coacht studenten die hun opleiding meestal bewust gekozen hebben en meedoen vanuit motivatie.’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… We jaarlijkse de HAS Expo organiseren, waarbij studenten in een drukbezochte HAS hogeschool hun afstudeeropdrachten presenteren aan onze medewerkers, relaties en samenwerkingspartners?

Wist je dat...

… Het onze missie is om te werken aan een betere toekomst voor onze mensen en de wereld? En dat onze studenten en professionals daarom super gedreven zijn om een zinvolle bijdrage te leveren aan actuele maatschappelijke vraagstukken?

Wist je dat...

… We elk jaar een HAS-brede studieweek organiseren met een gevarieerd aanbod aan workshops voor medewerkers én studenten? Van tips over het goed instellen van je werkplek of een slimme dagindeling, de fijne kneepjes leren als het gaat om online didactiek tot kookworkshops voor een gezonde leefstijl.

In het kort

Locaties
Den Bosch, Venlo
Aantal studenten
4200
Aantal medewerkers
450
Opleidingsrichtingen
Agro, Food and Dairy, Leefomgeving
Website
Website HAS Hogeschool