Terug naar de hogescholen

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is internationaal georiënteerd en tegelijk stevig geworteld in de regio. We zijn gevestigd in de prachtige Hanzestad Groningen – studentenstad bij uitstek. Ons opleidingsaanbod is breed en we hebben een sterke focus op innovaties, vanuit drie speerpunten: Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap. ‘Share your Talent, Move the World’ is ons motief. We zijn er trots op dat studenten én medewerkers hun talenten gebruiken om van betekenis te zijn voor de maatschappij.

5 redenen om op de Hanzehogeschool te komen werken

Op elke hogeschool werk je met (jonge) mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de Hanzehogeschool?

Een rijke historie en een zeer breed opleidingsaanbod, inclusief deeltijdopleidingen en opleidingen voor professionals

Sterk op de thema’s Ondernemerschap , Energie en Healthy Ageing

Zowel regionaal als internationaal een sterke positie

De enige multisectorale hogeschool die kunstopleidingen biedt: Het Prins Claus Conservatorium, Dansacademie Lucia Marthas en Academie Minerva (Beeldende Kunst en Vormgeving en Popcultuur)

Volop de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen: een breed aanbod van de PL. Academy én continue aandacht voor onderwijsvernieuwing, 21th century skills en samenwerking en innoveren met bedrijfsleven en beroepspraktijk

Ondernemerschap in het DNA

Ondernemerschap en ondernemend zijn; hét fundament voor al het onderwijs en onderzoek binnen onze hogeschool. Wij leiden professionals op tot ondernemer en we leiden ondernemende professionals op. Studenten hebben al tijdens hun opleiding tal van mogelijkheden om zich te ontwikkelen als ondernemer. Zo richt de Pedagogische Academie zich op de ondernemende houding van onze studenten. Studenten op het gebied van marketing en techniek verdiepen zich in het starten van een eigen bedrijf en op de markt brengen van innovaties. En studenten van de kunstopleidingen spelen een organiserende rol voor festivals als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon. Kortom, ondernemerschap zit in ons DNA.

Bekijk de video: Ondernemerschap in 90 seconden

Wij leiden professionals op tot ondernemer en we leiden ondernemende professionals op.

Samenwerken op het gebied van Energie

Op het gebied van Energie en energietransitie verrichten we onderzoek, lopen er uiteenlopende projecten – van het verduurzamen van Ameland of de ontwikkeling van duurzame brandstoffen tot gedragsverandering bij huishoudens – en bieden we verschillende onderwijsroutes en drie masteropleidingen aan. We werken heel nadrukkelijk samen met bedrijven en overheden in de regio, maar nemen ook deel aan internationale consortia. Innovaties vinden plaats binnen ons Centre of Expertise Energy.

Innovaties op het gebied van Healthy Ageing

Ook Healthy Ageing heeft bij ons de volle aandacht. Het is een belangrijk thema binnen een groot deel van onze opleidingen. We verrichten praktijkgericht onderzoek en nemen deel in samenwerkingsverbanden op dit brede terrein. Zo ontwikkelen we gezondheidsprogramma’s voor diverse doelgroepen, kun je deelnemen aan vitaliteitsprogramma’s voor medewerkers en werken we samen met bedrijven en innovaties binnen de Health Hub Roden, een testomgeving voor innovaties in de zorg. De nieuwste ontwikkelingen vinden plaats binnen het Centre of Expertise Healthy Ageing.

Heb je hart voor innovatie, dan ben je bij de Hanzehogeschool Groningen zeker op je plek. Naast onze Centres of Expertise wordt ook in onze 80 innovatiewerkplaatsen volop geëxperimenteerd en geïnnoveerd.

Collega's van Hanzehogeschool Groningen vertellen

Evert Bisschop

Hanzehogeschool Groningen

Functie Lector New Audiences

Sector Kunst

‘Mij interesseert de muzikale ander. Je moet je realiseren voor wie je iets speelt.'

Bekijk de video

Renske de Vries

Hanzehogeschool Groningen

Functie Logopedist en Docent Logopedie

Sector Gezondheidszorg

'Ik werk in het UMC Groningen als logopedist en geef parttime les als docent. Dé perfecte combinatie, zowel voor de student als voor mij.'

Bekijk de video

Alyanne Barkmeijer

Hanzehogeschool Groningen

Functie Docent Voeding en Diëtetiek

Sector Gezondheidszorg

Wat ik tot nu toe echt leuk vind, na 6 weken werken als docent? Het begeleiden van studenten!'

Lees het hele verhaal

Geanne Gommer

Hanzehogeschool Groningen

Functie Docent Voeding en Diëtetiek

Sector Gezondheidszorg

'Heel goed kunnen plannen.....dat is toch wel een belangrijke eigenschap van een goede docent.'

Bekijk de video
Wist je dat...

… de Hanzehogeschool al meerdere jaren op rij hoog scoort in de U-Multirank, een wereldwijde ranking van universiteiten op diverse gebieden? In 2018 werden we wereldwijd 6e in de subcategorie Graduate companies en op de 7e plek in de categorie ‘regional joint publications’ (regional engagement); in Nederland staan we voor voor beide onderwerpen op de 1e plaats.

Wist je dat...

… De Hanzehogeschool Groningen voorop loopt met innovaties op het gebied van energietransitie en energie-onderwijs? Dit ontgaat ook het Koningshuis niet: de Hanzehogeschool Groningen verwelkomde Koning Willem-Alexander inmiddels al drie keer bij EnTranCe , de Energieproeftuin van de hogeschool.

In het kort

Locaties
Groningen (9x), Assen, Leeuwarden
Aantal studenten
26.000
Aantal medewerkers
3.000
Opleidingsrichtingen
Economie en Management, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg en Welzijn, Kunst, Techniek/ICT
Website
Hanzehogeschool Groningen