Terug naar de hogescholen

Driestar educatief

Driestar hogeschool zet zich in voor christelijk onderwijs. Wij inspireren, vormen en ondersteunen (aankomende) leraren en jeugdwerkers om goed christelijk onderwijs en zorg te geven. Binnen onze kleinschalige hogeschool werken we nauw samen, van docenten en onderwijsadviseurs tot ondersteunende medewerkers. We kennen elkaar én onze studenten persoonlijk. Dat levert een hechte onderwijsgemeenschap op.

5 redenen om bij Driestar hogeschool te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Driestar hogeschool?

Werken vanuit gedeelde christelijke waarden, met veel aandacht voor persoonsvorming. Bekijk onze werken bij video

Onderwijs en opvoeding is onze expertise

Een persoonlijke sfeer: niemand is een nummer en iedereen is betrokken bij elkaar

Een eigen onderzoekscentrum waarvan de opbrengsten ook ten goede komen aan ons onderwijs

Verbinding met het werkveld door de samenwerking met Driestar onderwijsadvies

Samenwerken vanuit gedeelde waarden

Ons onderwijs is sterk waardengedreven. Als medewerkers delen we de christelijke-reformatorische waarden en doen we vanuit die identiteit ons werk. Iedere collega draagt op die manier zijn of haar steentje bij het onderwijs en de jeugdzorg. Bij Driestar hogeschool kun je in verschillende rollen meewerken aan het voortbestaan en de kwaliteit van het christelijke onderwijs. We heten je van harte welkom!

Welke talenten heb jij gekregen en hoe ontwikkel je die nog verder?

Oog voor jouw ontwikkeling

Welke talenten heb je gekregen en hoe ontwikkel je die nog verder? Die vraag stellen we niet alleen voortdurend aan onze studenten, maar geldt evengoed voor alle collega’s. We willen een gids zijn op de levensweg van onze studenten én hechten veel waarde aan jouw eigen professionalisering. Jaarlijks krijg je van ons een eigen budget waarmee je gebruik kunt maken van zowel een breed intern scholingsaanbod – van Excell-training tot coaching – als externe scholing. Samen met je leidinggevende kijk je waar de behoeftes liggen. Dat doe je overigens ook met je collega’s onderling; binnen Driestar hogeschool werken we meer en meer in zelfsturende teams. Elkaar scherp houden, motiveren en bij elkaar te rade gaan hoort daarbij.

Praktijkgericht onderzoek en onderwijs

Aan onze hogeschool is een onderzoekscentrum verbonden waar drie lectoren, samen met docenten en onderwijsadviseurs, praktijkgericht onderzoek doen.

Drie actuele thema’s staan centraal: persoonsvorming en christelijke pedagogiek, schoolvak en didactiek, en inclusieve klassen. Onderzoeksvragen komen uit de onderwijspraktijk; de kennis die we verwerven is direct toepasbaar binnen onze eigen opleidingen en natuurlijk ook binnen de scholen in het werkveld. Ga je als docent aan de slag, dan heb je volop mogelijkheden om te sparren met onze onderwijsadviseurs die veel in de praktijk rondlopen. Samen maken we het onderwijs nóg praktijkgerichter.

Wist je dat...

… we er op verschillende manieren voor zorgen dat onze medewerkers fit blijven? Zo is er een vergaderruimte waar iedereen die even lekker wil bewegen een potje kan tafeltennissen of kan schommelen. Deze ruimte wordt volop gebruikt!

Wist je dat...

… Driestar hogeschool al 25 jaar een Studium Generale-programma aanbiedt, dat ook toegankelijk is voor niet-studenten? Dit is een veelzijdig en verdiepend programma met lezingen en bijeenkomsten over actuele christelijke thema’s.

In het kort

Locaties
Gouda
Aantal studenten
1.400
Aantal medewerkers
350
Opleidingsrichtingen
Onderwijs, Opvoeding
Website
Website Driestar Hogeschool