Terug naar de hogescholen

Codarts Rotterdam

Codarts is een kleinschalige kunsthogeschool met een groots aanzien en een zeer internationaal karakter. Getalenteerde studenten en docenten van over de hele wereld weten ons te vinden. Tegelijkertijd zijn we stevig in de stad Rotterdam geworteld; de kenmerkende Rotterdamse hands-on mentaliteit proef je overal.

5 redenen om bij Codarts te komen werken

Op elke hogeschool werk je met de professionals van morgen en vandaag, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Codarts?

Een zeer inspirerende en creatieve werkomgeving

Een internationale werkomgeving waar maar liefst 65 nationaliteiten bij elkaar komen, zowel wat de studentenpopulatie betreft als docenten en staf

Veel aandacht voor je gezondheid en werkplezier

Stevige lokale, nationale en internationale verbindingen in onderwijs, kunst en cultuur

Continue vernieuwing dankzij een innovatief onderwijs- en onderzoeksprogramma

Divers in alle opzichten

Codarts biedt hoogwaardige opleidingen op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie, muziek- en danstherapie en choreografie. We begeleiden talenten van over de hele wereld, die vervolgens hun plek innemen in datzelfde internationale werkveld als inspirerende podiumkunstenaars, leiders of coaches. Diversiteit zit in onze genen: de meest uiteenlopende culturen, stijlen en disciplines vullen elkaar aan binnen onze hogeschool en iedereen mag zichzelf zijn. Dat is voor ons al jarenlang vanzelfsprekend, net als interdisciplinair denken en werken. Over je eigen grenzen kijken, bij elkaar inspringen; juist dankzij onze kleinschaligheid is dit ook echt haalbaar in de praktijk.

De meest uiteenlopende culturen, stijlen en disciplines vullen elkaar aan

Innovatief onderwijs en onderzoek  

We zijn er trots op deel uit te maken van het innovatieve onderwijs- en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab. Dit is een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en Codarts. Wij geloven dat onderzoek de artistieke ontwikkeling van studenten, de kunstpraktijk én het kunstvakonderwijs ten goede komt. Belangrijke thema’s zijn Excellence en Wellbeing, Performance Practice en Innovation in Education. Nieuwe kennis delen we met plezier. Partijen van Feyenoord tot het Nederlands Dans Theater deden er al hun voordeel mee.

Aanpakkers met werkplezier

Kom je ons team versterken? Dan zul je merken dat de lijnen heel kort zijn – van receptie tot directie – en dat we houden van aanpakken. Een klassiek lunchconcert in eigen huis of een groot event met dansers op 80 plekken in de stad? We gaan geen uitdaging uit de weg en weten elkaar makkelijk te vinden voor hulp. Bij Codarts is er veel aandacht voor zowel je fysieke en mentale gezondheid als jouw werkplezier. Yogalessen, een gezond aanbod in de kantine, online workshops en tips over onder meer je werk-privébalans, online trainingen om je talenten verder te ontwikkelen; een kleine greep uit het aanbod. Nieuwe collega’s helpen we ‘zacht’ te landen in alle dynamiek dankzij ons onboardingsprogramma.

Een impressie van onze hogeschool in minder dan 1 minuut

Collega's van Codarts Rotterdam vertellen

Janine Stubbe

Janine Stubbe

Codarts Rotterdam

Functie Lector Performing Arts Medicine

Sector Gezondheidszorg

‘Sport en onderzoek doen zijn voor mij een prachtcombinatie – helemaal binnen de hogeschool.’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… er vanuit Codarts zeker 500 concerten en voorstellingen per jaar worden georganiseerd? Werk je bij ons, ga dan vooral eens kijken wat er allemaal te beleven valt!

Wist je dat...

… onze alumni naam en faam hebben verworven over de hele wereld en regelmatig onderscheiden worden met awards? Zo was er onlangs nog een ware prijzenregen in de categorie Muziek.

Wist je dat...

… alle bacheloropleidingen van Codarts het predicaat Topopleiding hebben gekregen in de Keuzegids 2022? De beoordeling is gebaseerd op studentenoordelen, studiesuccescijfers en arbeidsmarktcijfers.

In het kort

Locaties
Rotterdam (3x)
Aantal studenten
1000
Aantal medewerkers
420
Opleidingsrichtingen
Kunst
Website
website Codarts