Terug naar blogoverzicht

Fun & Happiness tijdens de introductie

Het was eindelijk zover! Augustus 2022, DE introductie voor de studenten commerciële economie. Dit jaar zelfs met overnachting, en wat voor een! De gesprekken, schouder aan schouder, veel lachen en teambuilding bij studenten en docenten zijn hierin allemaal key!
Mijn eerste keer dat ik een coachklas mag hebben van jaar 1. Voor mij een echt cadeautje en kers op de taart met betrekking tot mijn takenpakket. 28 studenten die starten aan de opleiding commerciële economie en die ik mag coachen naar hun propedeuse. Een echte eer! Maar even terug naar het kamp….

Als docent coaches voelen we de spanning en de positieve adrenaline bij de start van deze week op woensdag en vooral omdat net deze dag het OV staakt. Meer dan 250 studenten op de fiets vanuit Breda via de Galderse meren naar de Moste in België. Tientallen blikken knakworsten, snoepjes, chips en shirts zijn ingeslagen. Een perfecte organisatie door onze chef intro en de input van collega’s. De voorbereiding van zo een kamp geeft zelfs al een mate van verbroedering.

Als docent coaches voelen we de spanning en de positieve adrenaline bij de start van deze week

Op woensdag is het dan eindelijk zover! De docent coaches, en ik dus ook, stonden met de shirts te wachten op de studenten. Allemaal een kleur shirt en allemaal een positieve vibe, waar de studenten makkelijk in mee gingen. Dezelfde kleur, klas & naam maakte me al trots voordat de studenten nog maar vertrokken waren. Na een korte introductie, een zelf bedachte jel en een fantastische groepsfoto ging ik met team paars starten aan deze intro!
Iedereen op de fiets, en natuurlijk valt er dan wel eens een ketting af. Studenten bij elkaar achterop en op naar de Galderse meren en vervolgens de grens over.  Wij als docent gingen met de auto, want je weer maar nooit.

En toen, toen kwamen we aan bij De Moste. Fantastisch grote tenten, vele dixies, camping wasbakken, een vrachtwagen vol bagage van studenten en vooral veel lol. Want eindelijk na de corona mochten de studenten weer op kamp! Iedereen vond een plekje en ook wij als docenten lagen letterlijk schouder aan schouder in een perfecte legertent met dubbele wand. ( En dat was maar goed ook, want de tijd dat we even in de tent lagen was het echt koud!)

Van boogschieten tot waterskiën en teamspellen, de dag vloog voorbij! We aten heerlijk van een chinees buffet en de studenten en docenten maakten zich klaar voor de avond. Het intro-kamp is namelijk niet alleen voor studenten, maar ook vele docenten van de opleiding komen naar het feest om samen met elkaar een dansje te doen en te genieten van de lol en de happy vibe die heerst onder de studenten. En de muziek van deze avond, die was helemaal hip! Van techno tot “Ik heb de boot gemist”.  Deze avonden houden ons jong.
Na een kleine paar uurtjes slaap was het kamp voorbij, maar de introductie nog niet! Want we gingen de dag erna gewoon door!

We startten in de klas en onze ervaren studenten die we ook wel “de papa en mama” noemen, verzorgden de activiteiten binnen de stad Breda middels de “Crazy 88”.  Crazy 88?! Yes! De studenten kregen de meest gekke opdrachten om kennis te maken met de stad. Een filmscène naspelen, bepaalde bedrijven bezoeken en nog veel meer spraakmakende opdrachten.

Ik als docent zag mijn klas weer tijdens het “Bootje varen”. En onder het bootje varen mag je verstaan een uur met dansende, lachende en zingende studenten op een boot. Geweldig! Trots en blij dat deze jonge mensen zo een plezier maken. In de boot kreeg ik trots de filmpjes te zien en de verhalen te horen. Van de straat stofzuigen tot iemand in een winkel ten huwelijk vragen die je niet kent tot zwemmen in een grote bak water. Niks was te gek!

Het beroep van een hbo-docent is niet alleen doceren, maar ook meegenieten van de vreugde die de studenten ervaren van het mogen studeren.

En als afsluiting……ging het gewoon door in de stad!

Waarom ik jullie dit vertel? Het beroep van een hbo-docent is niet alleen doceren, maar ook meegenieten van de vreugde die de studenten ervaren van het mogen studeren.
Dankbaar en met een grote lach kijk ik terug naar de introductie. Maar nog meer kijk ik vooruit naar hoe ik deze studenten mag gaan coachen. Maar daarover in mijn volgende blog meer!