Terug naar blogoverzicht

Samenwerken geeft kracht

Maandagochtend stap ik vroeg in mijn auto, want ik heb er weer zin in! Ik wil op tijd op school zijn omdat er weer leuke lessen op de planning staan. Lessen die ik niet alleen, maar samen met mijn collega’s verzorg. Dit ‘interdisciplinaire samenwerken’ is een aanwinst! Niet alleen voor de studenten maar ook voor mij als docent.

Samenwerken met collega’s

Eén van mijn favoriete vakken is ‘Ondernemen in de zorg’. Samen met een collega van Fysiotherapie en een collega van ORM mag ik studenten begeleiden naar een uiteindelijk ondernemersplan voor een ‘nieuw’ product die ze ook daadwerkelijk aan een bank gaan pitchen. Wauw! Wat is dit gaaf. We valoriseren onze kennis en geven toffe lessen. Samen met mijn collega’s en vierdejaarsstudenten leren we van elkaar. Iedere collega heeft een expertise en middels onze skills zorgen we dat de studenten succesvol naar hun eindpitch worden gecoacht.

Onze interdisciplinaire samenwerking is onze kracht!

Krachtige samenwerking

Nu zijn jullie vast benieuwd waarom ik dit vak samen met de andere twee collega’s geef?! Simpel, onze interdisciplinaire samenwerking is onze kracht!
Iedere week werken we met een thema en trekt een van de collega’s het voortouw. Vandaag is dat mijn collega Jaap. Hij heeft een super toffe achtergrond bij startups en is een echte inspirator. De studenten hangen aan zijn lippen en raken gemotiveerd door zijn verhalen en uitleg. Jaap is een kickstarter en denkt graag creatief mee met de studenten. Dit is ook te zien in de producten die de studenten hebben bedacht. Helaas kan ik er nog niet veel over zeggen want momenteel zijn deze studenten er nog volop mee bezig. Volgende week ben ik aan de beurt met het thema storytelling! Ik kan niet wachten!

De connectie met deze, voor mij nieuwe, collega’s is enorm waardevol en niet alleen in de lessen.

Waardevolle connecties

De connectie met deze, voor mij nieuwe, collega’s is enorm waardevol en niet alleen in de lessen. We halen er ook samenwerkingen uit zoals projecten die onze studenten samen kunnen uitvoeren. Daarnaast leer ik door de connecties veel nieuwe docenten van andere opleidingen kennen.
Zo ontstaan er leuke gesprekken bij de kennismakingen en leer ik van deze inspirerende collega’s. Vooral het onderwerp ’Duurzaamheid’ is een echte trigger voor mij, en laten we hier nou net collega’s hebben die hier hun expertise van aan het maken zijn. Zo ben ik gevraagd om over twee maanden mee te gaan naar een congres over duurzaamheid zodat ook ik dit thema nog meer in mijn lessen kan verwerken. Met beide handen pak ik dit aan want niet alleen het congres is interessant, maar ook de collega’s!

Dat is het fijne aan deze job, mijn persoonlijke groei waarmee ik de studenten nog meer kan inspireren en motiveren!  Op naar volgende week!