Desirée Noever
Desirée Noever
Coördinator Marketing & Communicatie
Werkzaam bij Hogeschool Viaa

‘Ik heb echt de gelegenheid gekregen om te stralen’

In 2007 startte ze bij Hogeschool Viaa in een functie waarvoor ze nog (deeltijd) in opleiding was. Wel bracht ze de nodige werkervaring en spirit in. Het leidde tot een bijzondere aftrap: zelf werken in het hbo én aan den lijve ervaren wat het betekent om hbo-student te zijn. Daar plukt ze nog dagelijks de vruchten van.

Werken en studeren
‘Na de MEAO ben ik in de uitgeefwereld gaan werken. Jaren later wilde ik graag weer een studie oppakken. In augustus 2006 startte ik op de Hogeschool van Amsterdam met de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Twee maanden daarna zag ik een leuke vacature bij de Mediatheek van Hogeschool Viaa. Ik besloot te solliciteren, mocht tot mijn grote verbazing komen praten en werd aangenomen!’ Dat betekende vier dagen werken, één dag studeren.

Gezien worden
Ze werkte vijf jaar bij de Mediatheek en rondde in de tussentijd haar studie af. In 2012 verhuisde ze intern, met een minor Schrijven en Redigeren op zak, naar Marketing en Communicatie. ‘Met grote dank aan mijn leidinggevende. Ik wilde creatiever en meer met taal bezig zijn. Binnen de hogeschool heb ik echt die kans gekregen en ben ik gestimuleerd om voor een nieuwe functie te gaan.’ Ze startte als medewerker Marketing & Communicatie en werkt sinds 2014 als coördinator in een team van vijf personen. ‘Dat ik gezien werd en de gelegenheid kreeg om te stralen, daar ben ik nog steeds ontzettend dankbaar voor.’

Onbevangen
De hoofdtaak van Marketing & Communicatie is het werven van nieuwe studenten. Dat gebeurt via Open Dagen, beurzen en evenementen, via de website. ‘Om dat goed te kunnen doen, heb ik veel contact met onze huidige studenten. Dat geeft zoveel energie! Ze zijn heerlijk onbevangen, enthousiast om zaken op te pakken, grappig, verrassend… Het werken met deze leeftijdsgroep, weten waarmee ze bezig zijn, daar word ik erg blij van.’ Ze kan nog steeds terugvallen op haar eigen tijd als hbo-student, als het gaat om studenten een warm welkom geven en echt aanspreken.

Tijd voor plezier
Naast het werken met studenten en de afwisseling – ‘Het ene moment praat ik met leveranciers over een nieuwe site, het andere moment denken we een actie voor aankomende studenten uit’ – houdt ze van de dynamiek binnen het hbo. ‘Er zijn constant nieuwe ontwikkelingen, is het niet vanuit de politiek dan wel vanuit het werkveld. Dat houdt je alert, scherp en bij de tijd. Tegelijk zijn er volop mogelijkheden om jezélf te ontwikkelen. Net zoals wij de juiste studenten op de juiste plek willen krijgen, wordt er hier echt gekeken of je als persoon op de juiste plek zit.’ Ook binnen haar team zit ze op haar plek. ‘Naast hard werken is er altijd tijd voor een lachertje. En spreken we elkaar te weinig, dan plannen we snel een etentje samen!’