Angelique Arnold-Derde
Angelique Arnold-Derde
Coördinator Studenten Informatiebalie
Werkzaam bij Avans Hogeschool

‘Toegankelijke en duidelijke informatie voor studenten’

De afwisseling. Het contact met studenten. Ervoor zorgen dat zij toegankelijke en duidelijke informatie krijgen over alles rondom hun studie en studeren. Het is precies wat Angelique Arnold-Derde zo aanspreekt in haar functie. Ze werkt al sinds 1994 op de hogeschool; sinds 2006 als Coördinator Studenten Informatiebalie.

Mooie kans
‘Toen ik zelf ging studeren, wilde ik graag beroepskeuzeadviseur worden. Daar was toen niet echt een opleiding voor. Via mijn werk als telefoniste en planner rolde ik bij de hogeschool binnen.’ Ze werkte in eerste instantie als telefoniste, daarna als medewerker PR & Voorlichting en later als managementassistente. En toen kwam de kans voorbij om te gaan doen waar haar hart lag: ‘Werken op de Studenten Informatie Balie. Nét op het moment dat deze een professionaliseringsslag kon gebruiken.’

Van collegegeld tot sport
De Studenten Informatie Balie is er zowel voor de zittende- als aspirant-studenten (middelbare scholieren en deeltijd-studenten). De balie vertegenwoordigt alle opleidingen van Avans Hogeschool in Tilburg, Breda en Den Bosch. Elke vestiging heeft haar eigen balie. ‘Wij beantwoorden vragen van studenten – dat gaat van opleidingen, huisvesting en collegegeld tot studentensport en studeren in het buitenland. Ze bellen ons of komen naar de balie en we staan ook op Open dagen, voorlichtingsavonden en beurzen.’ Daarnaast beheert de balie de agenda’s van alle studentendecanen.

Spin in het web
Angelique coördineert het team van in totaal 9 medewerkers en pendelt tussen de locaties. ‘Ik faciliteer mijn mensen, zodat zíj hun werk goed kunnen doen. Je moet het leuk vinden om de wet- en regelgeving te beheersen en steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe informatie. Die willen wij consistent, transparant en servicegericht verstrekken.’ Ze is de spin in het web en heeft veel contacten, zowel intern als met externe partijen als Studentenverenigingen en landelijke netwerken.

Droombaan
Werken bij de hogeschool heeft haar veel gebracht: ‘Ik heb mooie stappen mogen zetten gedurende mijn loopbaan. En zit nu helemaal op mijn plek. De plek waar ik op mijn achttiende eigenlijk al van droomde, maar destijds de juiste studie niet bij kon vinden!’