Werken op een hogeschool is uitdagend en afwisselend. Met een stevige voet in de praktijk. Het biedt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en zelfstandig zaken op te pakken. In een prettige werkomgeving werk je samen met enthousiaste collega’s. Iedereen zet zijn kennis en praktijkervaring in voor de ontwikkeling van jongeren. Zo lever je op een inspirerende manier een bijdrage aan de toekomst van Nederland. Daarom werken bij hogescholen!
Het is inspirerend
- Het werk geeft veel voldoening en energie. Door jouw inzet ontwikkelen studenten zich en bereiden zij zich voor op de toekomst.
- Hogescholen worden steeds meer praktijkgerichte kennisinstituten. Samen met partners uit het bedrijfsleven draag je bij aan het bedenken van praktisch toepasbare oplossingen voor allerlei vraagstukken.
- Je werkt met mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Dat geeft vaak verrassende, nieuwe inzichten.
Je ontwikkelt jezelf
- De praktijk vraagt continu vernieuwing. Dat daagt je uit om kritisch naar jouw vak te blijven kijken.
- In een omgeving waar leren centraal staat, ontwikkel je naast je vakkennis ook nieuwe competenties en vaardigheden.
- Door de veelzijdigheid aan functies binnen hogescholen kun je doorgroeien of juist een keer van functie switchen.
Je bepaalt je eigen werk
- Je krijgt veel vrijheid en je kunt je werk deels zelf vormgeven.
- Je kunt zelf de balans werk en privé bepalen. Of werk-werk. Want hogescholen stimuleren het werken bij de hogeschool te combineren met een functie in het bedrijfsleven.
Prima arbeidsvoorwaarden
- Hogescholen scoren hoog als het gaat om een goede werksfeer en collegialiteit.
- Hogescholen hebben een goede gezamenlijke cao: pensioen, vakantiegeld en -dagen, ziektekostenverzekering zijn uitstekend geregeld, net als een structurele eindejaarsuitkering in de vorm van een volledige 13e maand.
Een dynamische branche
- Nederland telt op dit moment 36 publiek gefinancierde hogescholen, met in totaal 450.000 studenten en 48.000 medewerkers.
- In de branche komt een brede range aan functies voor: onderwijsgevend, onderwijsondersteunend, management en overige functies.
- Er is plaats voor alle soorten expertise; van accountancy en techniek tot zorg en kunst.