Terug naar de hogescholen

Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.

5 redenen om bij Saxion te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Saxion?

Onze focus op Living Technology. Dat betekent voor ons innovaties met een technologisch karakter die van waarde zijn voor de samenleving en bijdragen aan de kwaliteit van leven. Want de mens staat bij ons centraal!

Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek. Vraagstukken uit de samenleving en het bedrijfsleven vormen hiervoor de basis.

Je komt terecht in een open organisatie waar je jezelf kunt zijn. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren.

Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Saxion werkt intensief samen met bedrijven, instellingen en overheden in Oost-Nederland. Een regio die volop investeert in de ontwikkeling van techniek.

Bij Saxion voel je je thuis

Bij ons werken enthousiaste medewerkers, die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.

Onze belofte aan jou is dat je terecht komt in een open organisatie met en voor talent. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Ook bieden we goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.

We brengen mensen, organisaties en vakgebieden samen, werken interdisciplinair aan nieuwe oplossingen en hanteren daarbij een persoonlijke en coachende aanpak.

Onze studenten geven aan dat ze zich thuis voelen bij Saxion en een persoonlijke benadering en open sfeer ervaren. Met een ondernemende houding leren ze vanaf dag één om op projectbasis samen te werken aan opleidingsoverstijgende opdrachten. Onze alumni zijn echte doeners met denkkracht.

Kom jij met ons het verschil maken? Get Ready For a Smart World!

Collega's van Saxion vertellen

Abeje Mersha

Saxion

Functie Lector Unmanned Robotic Systems

Sector Techniek

'Ik vind het werken met jonge en enthousiaste talenten het allerleukst aan mijn werk.'

Bekijk de video

Sara Hanna

Saxion

Functie Docent Urban Studies

Sector Economie

'Ik krijg veel energie van het Stadslab.'

Bekijk de video

Stefan Kok

Saxion

Functie Docent Verpleegkunde

Sector Gezondheidszorg

'Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen'

Bekijk de video
Kasper Kamperman

Kasper Kamperman

Saxion

Functie Docent Creative Media and Gaming Technologies

Sector Techniek

‘Zelfstandig ondernemer én docent op de hogeschool’

Lees het hele verhaal
Lonneke Brands

Lonneke Brands

Saxion

Functie Instructional Designer

‘Ik help academies en docenten om hun vakken meer ‘blended’ aan te bieden’

Lees het hele verhaal
Maerhaba Yishake

Maerhaba Yishake

Saxion

Functie Docent

Sector Economie

‘Veel informeler contact met studenten, vergeleken met China’

Lees het hele verhaal
Frank Evers

Frank Evers

Saxion

Functie Docent Marketing en Nieuwe Media

Sector Economie

‘Ik heb me nog nooit zo vrij en ondernemend gevoeld als sinds ik in het onderwijs werk’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… Saxion een Smart Solutions Semester heeft, waarin derde- en vierdejaarsstudenten in multidisciplinaire projectteams samenwerken aan innovatieve opdrachten van lectoraten en het bedrijfsleven? Feestelijk afgesloten met een Smart Solutions Festival, bomvol creatieve presentaties. Kijk hier voor een sfeerimpressie.

Wist je dat...

… het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede een volledige metamorfose heeft ondergaan, en nu deels broedplaats is voor studenten van Saxion? Start!bySaxion huisvest er student-ondernemers die hun eerste stappen zetten in de ondernemerswereld.

Wist je dat...

… Diversiteit een speerpunt is voor Saxion, ook als het gaat om de verdeling man-vrouw? Uniek ten opzichte van veel andere hogescholen: het College van Bestuur van Saxion is volledig vrouwelijk. Ook tellen de diverse directies veel vrouwen.

In het kort

Locaties
Deventer, Apeldoorn, Enschede
Aantal studenten
26.224
Aantal medewerkers
2.812
Opleidingsrichtingen
Design & Technology, Economie, Gedrag, Gezondheid en Welzijn, Gezongdheid en Welzijn, ICT en Media, Life Science
Website
Website Saxion