Terug naar de hogescholen

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

Wij zijn een veelstemmige inclusieve community en bieden toekomstgericht kunstvakonderwijs en onderzoek van hoog niveau. Met uiteenlopende talenten en ambities groeien onze studenten uit tot creatieve en geëngageerde professionals. Klaar voor de beroepspraktijk. Ondernemend, nieuwsgierig en artistiek onderlegd.

5 redenen om op de HKU te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de HKU?

Een inspirerende, creatieve en innovatieve werkomgeving

Bijdragen aan de ontwikkeling van (toekomstige) kunstenaars, ontwerpers en andere culturele professionals

Een fijne, informele werksfeer met betrokken en bevlogen collega’s

Werken op een van onze locaties in de gezellige Utrechtse binnenstad

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een aantrekkelijke ouderschapsverlofregeling, Museumkaart, fietsplan, sportvoorziening en mogelijkheid om vanuit huis te werken

Maken, leren en onderzoeken

Wij staan midden in de samenleving en maken de toekomst. Samen maken, leren en onderzoeken staat centraal. De lichtpunten Kunst van Zorg en Welzijn, Kunst van Identiteit en Inclusie en de Kunst van Duurzaamheid en Circulariteit geven ons focus. We zijn geworteld in Utrecht en nationaal en internationaal opererend.

Onze ambitie: het bieden en organiseren van uitstekend kunstvakonderwijs en kunstonderzoek met betekenis en impact op mens en samenleving.

Innovatieve crossovers

Met ons zeer brede aanbod aan opleidingen stimuleren we innovatieve crossovers tussen disciplines en werkvelden. Studenten krijgen dankzij onze state of the art docenten, up-to-date creatieve technologie en professionele werkplaatsen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Met een breed aanbod aan associate degrees, bachelors en masters, verdeeld over zeven locaties en negen Schools: Beeldende Kunst, Creative Transformation, Design, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Muziek en Technologie, Theater en Utrechts Conservatorium. Onze lectoraten zijn actueel en werken nauw samen met het onderwijs.

Ruimte voor jouw bijdrage

We willen dat studenten en medewerkers bij ons hun plek vinden. Op het vlak van inclusie zijn we volop in ontwikkeling. Iedereen die daar een bijdrage aan wil leveren, is van harte welkom. Eenmaal bij ons aan de slag, bieden we de ruimte om jezelf te kunnen zijn en je verder te ontwikkelen. Dat vinden we belangrijk. Ons succes staat of valt met jouw kwaliteit en betrokkenheid en de ideeën die jij hebt. We zijn daarom nieuwsgierig naar jouw unieke bijdrage en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

Inspirerende voorbeelden

Wist je dat...

… Studenten van HKU al meer dan 30 jaar animatievideo’s maken voor het tv-programma ‘2 voor 12’?

Wist je dat...

… Ieder jaar meer dan 700 van onze studenten te zien zijn tijdens de afstudeertentoonstelling Exposure? Eind juni is op heel veel plekken in Utrecht hun werk te zien, te voelen, te horen, te ruiken en te ervaren in een wervelend afstudeerfestival.

Wist je dat...

… HKU meerdere beroemde fellows ofwel ambassadeurs afleverde? Zoals harpist Remy van Kesteren en mezzosopraan Tanya Kross. Beiden waren te zien in het tv-programma Wie is de Mol.

Wist je dat...

HKU en Stadsschouwburg Utrecht nauw samen optrekken? Zo kan jong talent intensief kennismaken met de culturele sector.

In het kort

Locaties
Utrecht (8x), Amersfoort (1x)
Aantal studenten
4.300
Aantal medewerkers
950
Opleidingsrichtingen
Beeldende kunst, Design, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Muziek en Technologie, Theater, Utrechts Conservatorium
Website
Website HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)