Terug naar de hogescholen

Hogeschool Utrecht

Bij de HU komt alles samen. Alleen al letterlijk, door onze centrale ligging in het hart van Nederland, midden op het Utrecht Science Park en in Amersfoort. Hier vinden onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven elkaar. Gezamenlijk gaan we de uitdagingen aan die de stad van morgen met zich meebrengt. Door met diverse partners samen te werken vanuit verschillende disciplines en invalshoeken, staan we middenin de maatschappij. 

5 redenen om op de HU te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de Hogeschool van Utrecht?

sterk verankerd in de regio Utrecht – een van de meest concurrerende regio’s van Europa

een unieke locatie met veel faciliteiten, van multimedialokalen en food courts tot sportmogelijkheden

werken in een team, waarin je veel verantwoordelijkheid en vrijheid hebt

veel aandacht voor groei en jezelf blijven ontwikkelen, onder meer via het Ontwikkelportaal

veel aandacht voor een gezonde werk-privébalans

Hier komt alles samen

Midden op het Utrecht Science Park of in Amersfoort, in het hart van Nederland, midden in de maatschappij. Bij de HU komt alles samen. Iedere dag komen er duizenden mensen van talrijke nationaliteiten door de deuren van Hogeschool Utrecht om te leren, te werken, te onderzoeken, te ondernemen en te ontmoeten. Samen werken we aan de stad van morgen. Dit is onze metafoor voor de snel veranderende en complexe stedelijke omgeving. Een omgeving die onze samenleving voor allerlei uitdagingen stelt op het gebied van gezondheid, technologie, veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. Uitdagingen die vragen om samenwerking.

Volledig ingesteld op samenwerking, vanuit een hechte eigen community

Hechte community op het Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park (USP) is volledig ingesteld op samenwerking: tussen studenten, docenten, onderzoekers, kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven. Onder meer het UMCU en de Universiteit Utrecht hebben ook een plek op het USP wat veel kansen biedt voor samenwerking op loopafstand. De HU Campus vormt daarbinnen een hechte community. In onze gebouwen en labs werken studenten, docenten en onderzoekers uit verschillende disciplines aan oplossingen voor morgen. Oplossingen die van de regio Utrecht een van de meest concurrerende regio’s van Europa maken. De vraagstukken die we hier samen aangaan, zijn wereldwijd relevant.

Iedereen is welkom bij de HU

Waar je ook vandaan komt, of je een functiebeperking hebt – iedereen is welkom bij de HU. We bieden je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Of dat nu via verschillende functies is, of door jezelf steeds verder te specialiseren. Blijven leren, blijven groeien; wij vinden het voor onze medewerkers net zo belangrijk als voor onze studenten.. Binnen onze zelforganiserende teams heb je veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Je werkt vanuit een prettige en herkenbare thuisbasis op de Utrechtse campus of in Amersfoort.

Collega's van Hogeschool Utrecht vertellen

Lotte Westerlaken

Lotte Westerlaken

Hogeschool Utrecht

Functie Teamleider Bachelor Mondzorgkunde

‘Als je weet wat je wilt, krijg je alle support om je eigen route te volgen’

Lees het hele verhaal
Jasmin Pekaric

Jasmin Pekaric

Hogeschool Utrecht

Functie Docent Fysiotherapie en Hoofd kennisdomein RCA

Sector Gezondheidszorg

‘Binnen het hbo kun je alle kanten op om jezelf te ontwikkelen als persoon.’

Lees het hele verhaal
Cindy Veenhof

Cindy Veenhof

Hogeschool Utrecht

Functie Lector Innovatie van Beweegzorg

Sector Gezondheidszorg

‘Ook mooi aan mijn functie: dat ik allerlei mensen kan helpen om zichzelf te ontwikkelen’

Lees het hele verhaal
Casper Zuidwijk

Casper Zuidwijk

Hogeschool Utrecht

Functie Product Owner Experience & Flexibilisering

‘Op grotere schaal goed onderwijs faciliteren, met inzet van online tools’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… Er op het Utrecht Science Park een Selficient huis is geopend? Het huis van de toekomst, volledig zelfvoorzienend. Dit is een van de initiatieven van het Center of Expertise Smart Sustainable Cities, waarbinnen de HU met bedrijven en andere kennisinstellingen samenwerkt aan innovatieve producten en diensten voor slimme, duurzame en gezonde steden.

Wist je dat...

… We elk jaar de HUgenotenprijs uitreiken aan mensen die op inspirerende, creatieve en betrokken wijze een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool en de maatschappij? Zowel docenten, medewerkers als studenten komen in aanmerking voor deze eervolle prijs.

Wist je dat...

… De HU veel waarde hecht aan diversiteit en inclusie? Grote begrippen… Benieuwd hoe we dit in de praktijk concreet vormgeven? Bekijk dan deze videoreportage.

Wist je dat...

… Er zoveel mooie ontwikkelingen zijn binnen de HU, van digitalisering tot de campus, dat we een eigen site hebben voor alle HU-medewerkers om bij te blijven? Die heet huontwikkelt.nl.

In het kort

Locaties
Utrecht Science Park, Amersfoort
Aantal studenten
35.000
Aantal medewerkers
3.400
Opleidingsrichtingen
Communicatie en IT, Economie en Management, Gezondheidszorg en Welzijn, Natuur en Techniek
Website
Website Hogeschool Utrecht