Terug naar de hogescholen

Gerrit Rietveld Academie

De Gerrit Rietveld Academie is een kleinschalige, zelfstandige hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam-Zuid. In ons prettige en open gebouw vormen studenten, docenten en staf een hechte, internationaal georiënteerde gemeenschap.

5 redenen om op de Gerrit Rietveld Academie te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan de Gerrit Rietveld Academie?

Een zeer inspirerende en creatieve werkomgeving

Een internationale werkomgeving: een groot deel van zowel de studenten als docenten is afkomstig uit het buitenland. Studenten komen uit maar liefst 54 verschillende landen

Een open cultuur: studenten, docenten, staf – we willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt

Aandacht en ruimte voor jouw professionele ontwikkeling

Werken in een prachtig gebouw, ontworpen door Gerrit Rietveld, met veel groen eromheen en tegelijk dichtbij het centrum van Amsterdam. Goed bereikbaar per trein.

Experimenteel en onderzoekend

De Gerrit Rietveld Academie staat voor experimenteel en onderzoekend kunstonderwijs. Andere manieren van kijken en werken exploreren we graag. Van zeefdruk, keramiek en edelsmeden tot mode, glas, fotografie en een filmstudio: maar liefst 23 creatieve werkplaatsen vormen het hart van onze academie. Overal in ons gebouw, tot in de gangen, zie je het werk van kunstenaars-in-spé, ontwerpers en makers en proef je een energieke sfeer. Onze kleinschaligheid zorgt voor een sterk gemeenschapsgevoel en nauwe banden. Tegelijk zijn we groot genoeg om divers en inclusief te zijn.

Een sterk gemeenschapsgevoel en nauwe banden

Reflecteren en ontwikkelen  

In ons onderwijs gaan we uit van de intellectuele gelijkheid van docent en student. Zo ontstaan boeiende leer- en groepsprocessen waarin iedereen invloed op elkaar heeft. In welke functie je ook bij ons komt werken; de studenten kom je overal tegen. Dankzij de vele werkstudentbanen kunnen zij zomaar je naaste collega zijn: als medewerker in de kantine, of bijvoorbeeld als ontwerper of fotograaf. Net zoals we onze studenten vragen om continu te reflecteren op zichzelf en de wereld om hen heen, vragen we dat aan onze medewerkers. We zijn erop uit om onszelf als kunstinstelling en leeromgeving voortdurend te ontwikkelen. Jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgt daarbij alle ruimte.

Wat kun je verwachten?

Kom je bij ons werken, dan zul je meteen merken dat dankzij onze kleinschaligheid de lijnen kort zijn en dat de verschillende onderdelen van onze organisatie continu met elkaar in dialoog zijn. De voertaal in het onderwijs is Engels. Je krijgt veel vrijheid en autonomie, of je nu aan de slag gaat als docent of als stafmedewerker. Zelfstandigheid is dus belangrijk, maar goed kunnen samenwerken net zozeer. Als zelfstandige teamplayers leren we dagelijks van en met elkaar. Bovendien is afwisseling gegarandeerd. Lezingen, fashion shows, workshops in onze eigen kweektuin – als medewerker krijg je dit alles ook mee.

Wist je dat...

 

… bijna 44% van de docenten uit alumni bestaat? Eenmaal aan boord, nemen zij liever geen afscheid meer.

Wist je dat...

 

… we binnen onze academie een eigen prayer room hebben? Een plek voor bezinning, rust, stilte en gebed naast alle dynamiek in huis.

In het kort

Locaties
Amsterdam
Aantal studenten
850
Aantal medewerkers
280
Opleidingsrichtingen
Kunst
Website
Website Gerrit Rietveld Academie