Terug naar de hogescholen

Breda University of Applied Sciences

Breda University of Applied Sciences (BUas) is ook wel de wereld in het klein. Op deze kleinschalige hogeschool bieden we onderwijs aan 7.500 studenten met maar liefst 77 nationaliteiten. Bijna 20% onze medewerkers heeft een internationale achtergrond. De campus in het hart van Breda – waar we werken en studeren in onder meer een voormalig klooster – is voor velen een inspirerende werk- en studieomgeving.

5 redenen om bij BUas te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Breda University of Applied Sciences?

Werken vanuit kleine, exclusieve academies op één campus. Dat maakt samenwerken eenvoudig en iedereen kent elkaar.

Een cross-culturele setting. De diversiteit is hoog op onze hogeschool, zowel onder studenten als medewerkers. Bijna 20% van je collega’s heeft een internationale achtergrond.

Een informele werksfeer. Een sfeer die Breda en de Brabantse gezelligheid eer aandoet.

Een prettige werkomgeving: een prachtige, duurzame campus met volop groen om buiten te wandelen of te lunchen. Ontworpen voor studenten, medewerkers én andere geïnteresseerden.

We werken nauw samen met het werkveld, bijvoorbeeld in Innovation Square en in de Logistics Community Brabant (LCB). Ook zetten we volop in op onderzoek.

 

 

Kleinschalige community

Vlakbij het centrum van Breda vind je de groene, duurzame campus van Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV). Kenmerkend zijn onze kleinschalige, dus overzichtelijke én zeer internationale werk- en studieomgeving. Het community-gevoel is groot. Niet alleen werken we vanuit learning communities; ook daarbuiten weten zowel studenten als collega’s elkaar goed te vinden. Waar andere hogescholen inzetten op groei, zijn wij juist trots op onze kleinschaligheid, onze specialismen en exclusiviteit.

Waar andere hogescholen inzetten op groei, zijn wij juist trots op onze kleinschaligheid en specialismen

Ruimte voor eigen initiatief

De meeste opleidingen die wij bieden zijn Engelstalig. BUas biedt ook een aantal master- en executive opleidingen aan. Veel docenten hebben een internationale achtergrond. We halen de expertise die we nodig hebben uit het (internationale) werkveld naar binnen. Ook van ons ondersteunend personeel vragen we een goede kennis van het Engels; waar nodig kun je intern een taalworkshop volgen. We werken samen in zelfstandige teams. Eigen initiatief wordt gewaardeerd. Heb je een goed idee en weet je dat goed te pitchen? Dan krijg je veel ruimte binnen BUas!

Blijf jezelf ontwikkelen, dat doen wij ook

Bij BUas hoef je nooit te vrezen voor stilstand. Jouw continue ontwikkeling vinden we heel belangrijk. Ook als hogeschool passen we ons continu aan aan een veranderende omgeving. Er is uitdaging genoeg – ook dankzij de crossovers die er zijn tussen de verschillende domeinen.  Je krijgt ruimte (in uren) om jezelf verder te ontwikkelen via cursussen of een opleiding, of door deel te namen aan congressen en (in-house) symposia, zoals de jaarlijkse Onderwijsdag voor docenten en medewerkers. We bieden je een breed opleidingsaanbod voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. Inclusief veel online workshops, bijvoorbeeld rond thema’s als Vitaliteit, Fit & Gezond aan het werk. Naast alle uitdagingen hechten we aan plezier in je werk en een gezonde werk-privébalans.

Collega's van Breda University of Applied Sciences vertellen

Jitske  Grandia

Jitske Grandia

Breda University of Applied Sciences

Functie Outgoing Exchange Coordinator

‘Het onderwijs saai? Absoluut niet!’

Lees het hele verhaal
Annette Kappert-White

Annette Kappert-White

Breda University of Applied Sciences

Functie Programmamanager Facility Management

‘De mogelijkheden van elke individuele student zien’

Lees het hele verhaal
Mata Haggis-Burridge

Mata Haggis-Burridge

Breda University of Applied Sciences

Functie Hoogleraar Creative Media & Game Technologies

Sector Techniek

‘Ik probeer mijn studenten voorzichtig wat robuustheid bij te brengen’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… BUas een eigen bezorgrobot in huis heeft: LoWie? Dat klinkt wat gezelliger dan ‘Logistiek op Wielen’, al gaat het daar wel om. Studenten onderzochten via LoWie de impact van bezorgrobots. Een nieuwe opleiding op dit gebied is: Artificial Intelligence & Data Management.

Wist je dat...

… wij duurzaamheid zo belangrijk vinden, dat een imker uit de regio drie bijenkasten mocht plaatsen op een van onze gebouwen? Een nieuwe stap op weg naar een ecologische omgeving voor vogels, bijen en planten.

Wist je dat...

… onze campus eind 2020 is verkozen tot het beste publieke gebouw van Breda? Een prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw.

Wist je dat...

… BUas vier kwaliteitszegels én een vierde plek in de ranglijst van middelgrote hogescholen kreeg in de Keuzegids hbo 2020?

In het kort

Locaties
Breda (4x)
Aantal studenten
7.500
Aantal medewerkers
800
Opleidingsrichtingen
Built Environment & Logistics, Games & Media, Hotel & Facility, Leisure & Events, Tourism
Website
Website Breda University of Applied Sciences