Terug naar de hogescholen

ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is een nationaal en internationaal gerenommeerde kunsthogeschool met drie vestigingen. Wij zijn de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. En samen maken we het verschil.

5 redenen om bij ArtEZ te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan ArtEZ?

Een zeer inspirerende werkomgeving waar kunst en creativiteit op allerlei verschillende manieren tot uiting komen en waarin je echt impact kunt maken

Volop flexibiliteit: meer dan 80% van onze medewerkers werkt in deeltijd en combineert werken bij ArtEZ met een eigen beroepspraktijk of andere baan

Een plezierige werksfeer: je kunt jezelf zijn, we helpen elkaar, zien elkaars kwaliteiten en vullen elkaar echt aan

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei stimuleren we van harte

Je krijgt alle vrijheid om met eigen ideeën en initiatieven te komen

Middenin de samenleving

Met inspirerend kunstonderwijs en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken in de kunst én in de samenleving. Dat doen we vanuit drie locaties, die in onze naam besloten liggen: Arnhem, Enschede en Zwolle. We bieden zo’n 50 opleidingen (bachelors en masters) in maar liefst negen disciplines: beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. ArtEZ wil een aangename en veilige leer- en werkomgeving bieden in de breedste zin van het woord. We hechten dan ook veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit: verschillen respecteren en vieren we. Zowel onze studenten- als medewerkerspopulatie is een echte afspiegeling van de samenleving.

De plek waar je verschil kunt maken in kunst én in de samenleving

Grensverleggend onderzoek

Naast de grote diversiteit aan opleidingen is er binnen ArtEZ een centrale rol voor praktijkgericht onderzoek. Vanuit zes lectoraten behandelen we de urgente vragen en trends van deze tijd. Zo dragen we bijvoorbeeld bij aan een meer duurzame samenleving.. Het onderzoeksprogramma ArtEZ Future Makers richt zicht op duurzame waardeketens voor mode, textiel en interieur.

Een andere actueel onderwerp is de invloed van muziek op gezondheid. ArtEZ loopt al ruim 20 jaar voorop als het gaat om het vergaren van nieuwe kennis op het gebied van muziektherapie. Zowel binnen onze onderzoeksprogramma’s als het kunstonderwijs werken we samen met diverse andere partners – ook over de grens. Van andere hogescholen en universiteiten tot bijvoorbeeld ziekenhuizen, NGO’s, musea en overheidsinstanties.

Werken bij ArtEZ

Een flinke dosis eigenheid en nieuwsgierigheid is welkom als je bij ons komt werken. We gaan liever niet uit van ‘hoe het altijd was’, maar gaan mee in de tijd en verwachten daarin de nodige creativiteit van al onze medewerkers. Kom maar met ideeën! En deel deze vooral met elkaar, in welke functie je ook aan de slag gaat. De medewerkers binnen ons servicebedrijf (de stafdiensten), de academies en opleidingen en onderzoek & valorisatie weten elkaar goed te vinden. Naast samenwerken vragen we ook de nodige zelfstandigheid van je en krijg je het vertrouwen om je eigen verantwoordelijkheden te pakken. Klinkt dat goed? Dan nodigen we je van harte uit om bij te dragen aan onze ambitie ‘Creating futures together’.

Collega's van ArtEZ University of the Arts vertellen

Lucas  Verweij

Lucas Verweij

ArtEZ University of the Arts

Functie Hoofd Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving

‘In het hbo verhoud je je direct tot de samenleving’

Lees het hele verhaal
Margreet  Koopman

Margreet Koopman

ArtEZ University of the Arts

Functie Managementassistent Academie voor Theater & Dans

‘Plannen is wel een van mijn kerntaken’

Lees het hele verhaal
Nicole  Martinot

Nicole Martinot

ArtEZ University of the Arts

Functie Docent 3D-vormgeving

‘Studenten zichzelf laten verrassen’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… of je nu in Arnhem, Enschede of Zwolle gaat werken, je gegarandeerd aan de slag gaat in een prachtig authentiek pand? Zo is onze academie in Zwolle gehuisvest in een oud ziekenhuis.

Wist je dat...

… je als medewerker ook zelf kunt genieten van onder meer de lunchconcerten, modeshows en finals (afstudeervoorstellingen) die georganiseerd worden?

Wist je dat...

… onze jongste student 16 jaar is en de oudste 63 jaar?

In het kort

Locaties
Arnhem, Enschede, Zwolle
Aantal studenten
3.100
Aantal medewerkers
972
Opleidingsrichtingen
Kunst
Website
Website ArtEZ Hogeschool voor de kunsten