Terug naar de hogescholen

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is geworteld in het agrarisch en educatief hoger onderwijs. Zowel in ons onderwijs als in ons onderzoek staan wij voor een verantwoorde samenleving en toekomst. We werken vanuit drie faculteiten met een geheel eigen profiel. Maar een rode draad is er zeker ook: kleinschaligheid, ondernemendheid en een no-nonsense mentaliteit zijn kenmerkend voor ons. Op welke plek je ook aan de slag gaat.

5 redenen om bij Aeres Hogeschool te komen werken

Op elke hogeschool werk je met de professionals van morgen en vandaag, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Aeres Hogeschool?

Een open cultuur met veel persoonlijk contact. We zijn er voor elkaar

We leren van elkaar én bieden je volop mogelijkheden voor jouw eigen ontwikkeling en groei

Veel ruimte voor flexibel werken; veel collega’s hebben andere werkzaamheden – van (boeren)bedrijf of adviesbureau tot hoogleraarschap – naast hun werk op de hogeschool

Een intensieve samenwerking met de drie andere groene hogescholen en het bedrijfsleven

Internationale mogelijkheden dankzij onderwijs en projecten over de grens

Samenwerken aan een groene toekomst

De Nederlandse groene sector loopt voorop in de wereld. Aeres Hogeschool draagt daar volop aan bij. Op onze hogeschool komen onderwijs, onderzoek, ondernemen en valorisatie samen rondom de grote thema’s: het voeden van mensen, verantwoord laten groeien van planten en dieren, het creëren van een gezonde leefomgeving en ruimte geven aan de natuur. Met onze studenten én in nauwe samenwerking met externe relaties werken we continu aan betekenisvolle oplossingen voor een groene toekomt. We durven te pionieren en gaan graag nieuwe vormen van samenwerken aan. Zo doen we samen met de HAS, Hogeschool Van Hall Larenstein en Inholland innovatief en praktijkgericht onderzoek in de agri en food sector binnen het Center of Expertise Groen.

Durven pionieren en nieuwe vormen van samenwerken aangaan

Drie faculteiten met een eigen gezicht

Onze faculteit in Almere, een prachtig duurzaam gebouw, is gevestigd op het Floriadeterrein. Met als zwaartepunt Food, Nature & Urban Green is de centrale vraag hier: hoe kunnen we bijdragen aan een groene, gezonde stedelijke leefomgeving? De faculteit in Dronten richt zich op agri business in al haar facetten: Agrofood & ondernemen en Mens, dier & gezondheid. We besteden hier veel aandacht aan verantwoord ondernemerschap, duurzame ontwikkelingen en het voorbereiden van studenten op de groene transitie waar Nederland voor staat. Wageningen is onze educatieve faculteit. Hier leiden we leraren op voor de beroepsgerichte vakken in het mbo en vmbo en innovatoren in leren en ontwikkelen in de master Leren en Innoveren. Uniek is dat je binnen je eigen hogeschool, in Wageningen, je tweedegraads onderwijsbevoegdheid kunt halen.

Zijn we een match?

Zo kleinschalig als wij ons onderwijs organiseren, zo kort zijn ook de lijntjes tussen collega’s. Zowel binnen als buiten je eigen team. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en denken met elkaar mee. Je staat er nooit alleen voor en we zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt op onze hogeschool. Tegelijk dagen we je uit om jouw eigen ideeën in te brengen. De ondernemende en innovatieve houding die we aanwakkeren bij onze studenten, heb jij hopelijk ook in huis! We denken in (duurzame) oplossingen in plaats van beperkingen. Als docent ben je verbonden aan een van de faculteiten. Ondersteunende medewerkers werken verspreid over de locaties en weten elkaar goed te vinden.

Collega's van Aeres Hogeschool vertellen

Karin  Wilterdink-Molenaar

Karin Wilterdink-Molenaar

Aeres Hogeschool

Functie Docent, studieleider en afstudeercoördinator

‘Pionieren op alle vlakken’

Lees het hele verhaal

Eric van Dijken

Aeres Hogeschool

Functie Docent Bedrijfskunde & Afstudeerbegeleider

Sector Economie

'Ik gooi olie op het vuur in plaats van het te blussen.'

Bekijk de video
Yvonne van Collenburg

Yvonne van Collenburg

Aeres Hogeschool

Functie Medewerker afdeling Studentzaken

‘Ik vind het leuk om dingen te verbeteren en om mensen te helpen’

Lees het hele verhaal
Mart van de Veeweij

Mart van de Veeweij

Aeres Hogeschool

Functie Docent Scheikunde, Voeding en Persoonlijk functioneren

Sector Techniek, Agro & Food

‘Aandacht, plezier en het contact met studenten en collega’s zijn voor mij de rode draad’

Lees het hele verhaal
Joan van den Ende

Joan van den Ende

Aeres Hogeschool

Functie Docent Master Leren & Innoveren en praktijkonderzoeker

Sector Sociale studies, Agro & Food

‘Het hbo biedt vrijheid én veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen’

Lees het hele verhaal
Jan-Willem Noom

Jan-Willem Noom

Aeres Hogeschool

Functie Docent Tuin & landschap en Onderwijskunde

Sector Agro & Food

‘Je bent absoluut geen 100% lesboer’

Lees het hele verhaal
Wist je dat...

… Aeres Hogeschool de eerste groene hbo-instelling is met het keurmerk Ondernemen? Dit bijzondere kwaliteitskeurmerk ontvingen we omdat we onze studenten continu uitdagen om hun ondernemersgeest te ontwikkelen. Veel studenten beginnen dan ook een eigen bedrijf.

Wist je dat...

… het prachtige duurzame pand van de faculteit in Almere, óp het Floriadeterrein, ook wel de bijnaam de ‘Groene Long’ heeft? Dit vanwege al het groen in en rondom het circulaire, open ontworpen gebouw.

Wist je dat...

… De faculteit in Dronten bekend zijn om haar grote en diverse praktijkfaciliteiten? Van enorme veehouderij- en paardenstallen tot een compleet centrum voor agrotechniek.

Wist je dat...

… Onze faculteit in Wageningen de enige groene tweedegraads lerarenopleiding in Nederland is en al jaren achter elkaar de beste masteropleiding leren en innoveren verzorgt?

Wist je dat...

… Aeres Hogeschool is onderdeel van de Aeres Groep? Met naast hbo ook: vmbo-, mbo- en masteronderwijs en Aeres Tech (techniek trainingen).

In het kort

Locaties
Almere, Dronten, Wageningen
Aantal studenten
4.050
Aantal medewerkers
476
Opleidingsrichtingen
Agro, Economie en Management, Food and Dairy, Leefomgeving
Website
Website Aeres Hogeschool