Vacatures remedial teacher

De vacature remedial teacher staat meestal uit bij opleidingen Pedagogiek of Pabo in het hoger onderwijs. Ga je aan de slag als docent remedial teaching, dan is dat een mooie kans om jouw praktijkkennis te delen met jonge, ambitieuze studenten. Juist bij deze functie is het van belang dat je een vertaling kunt maken van de praktijk naar het klaslokaal, zodat de studenten een goed beeld krijgen van wat het werken als remedial teacher binnen het basisonderwijs echt inhoudt.

Als je aan de slag gaat als docent bij een hogeschool in Nederland, betekent dat dat je meer gaat doen dan alleen lesgeven. Van een hbo-docent wordt namelijk brede betrokkenheid verwacht. Uiteraard zijn er verschillen per hogeschool en zelfs binnen afdelingen van hogescholen, maar over het algemeen zullen de werkzaamheden divers zijn. Zo houd je je onder andere ook bezig met onderwijsontwikkeling, het coachend begeleiden van studenten en het doorontwikkelen van het curriculum (vanuit jouw praktijkervaringen).

Voor de vacature remedial teacher is het van belang dat je aantoonbaar vaardig bent in het begeleiden en inspireren van (groepen) studenten. Zoals eerder genoemd is recente en relevante kennis in het beroepenveld in de meeste vacatures een vereiste, want de studenten moeten mede door jouw lessen een realistisch beeld krijgen van de praktijk van het basisonderwijs. Daarnaast is er in het onderwijs steeds meer aandacht voor digitale werkvormen, dus als je affiniteit met en kennis van leren met behulp van ICT toepassingen hebt, is dat een grote pre. Vanzelfsprekend heb je kennis van pedagogisch-didactische richtlijnen en onderzoeksmethoden.

Vacature remedial teacher: welke kwaliteiten?

Vaak vragen hogescholen in een remedial teacher vacature ook om iemand die oog heeft voor trends, maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en een onderzoekende houding. Daarnaast is collegialiteit, studentgerichtheid en het kunnen communiceren op een open manier erg belangrijk. Samen met collega’s van jouw afdeling geef je vorm aan een dynamische leeromgeving waar kennisuitwisseling vanzelfsprekend plaatsvindt.

Naast deze kwaliteiten dien je in de meeste gevallen in het bezit te zijn van een relevante master, en is het een pre als je al een didactische aantekening hebt (soms is dit een vereiste). Deze kun je tijdens het eerste jaar van jouw docentschap alsnog behalen. Is het jouw eerste baan in het hoger onderwijs? Dan kun je hier nalezen wat je zoal kunt verwachten van de secundaire arbeidsvoorwaarden en verhoudingen binnen een hogeschool. Ook kun je bekijken hoe er in de afgelopen jaren een shift is geweest in de rollen die een hbo-docent zoal heeft. Iets voor jou? Kijk dan snel of er op dit moment een vacature beschikbaar is.

Vacatures 3

Geplaatst: 21-09-2022
Sluitingsdatum: 06-10-2022

Onderzoeker Levensvaardigheden voor lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding

Hogeschool Leiden zoekt: Onderzoeker levensvaardigheden voor lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding (0,8 fte) Lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding (en Levensvaardigheden) Het lectoraat...
Organisatie
Hogeschool Leiden
Standplaats
Leiden
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 0.8 fte
Geplaatst: 13-09-2022
Sluitingsdatum: 14-10-2022

Docent Financieel Management & Bedrijfskunde

Onze nieuwe collega: wat is er zo leuk aan deze baan?Je kunt je enthousiasme voor het bedrijfsleven kwijt door te vertellen over leuke en actuele praktijkvoorbeelden, je bedrijfskundige kennis te...
Organisatie
Aeres Hogeschool
Standplaats
Dronten
Dienstverband
Vast
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 13-09-2022
Sluitingsdatum: 01-10-2022

Docent E-commerce Associate degree

Wil je als docent betrokken zijn bij een opleiding E-commerce? En meehelpen deze opleiding verder uit te bouwen? Lees dan zeker verder!InformatieHet Instituut voor Associate degrees (IAd) van...
Organisatie
Hogeschool Utrecht
Standplaats
Utrecht
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.5 fte, max. 0.8 fte

Praktijkverhalen

Janneke Wubs Docent Sociaal Pedagogisch Hulpverlening

'Het begeleiden van afstudeerders is héél plezierig om te doen.'

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden