Vacature docent wiskunde

Of je nu aan de slag gaat bij de docentenopleiding Wiskunde of juist bij een opleiding zoals HBO-ICT of Techniek, een baan als docent in het hbo is een mooie kans om aan jonge, gedreven mensen jouw passie voor het vak Wiskunde over te brengen. Bij welk soort opleiding jij straks aan de slag gaat, verschilt natuurlijk per docent wiskunde vacature. Welke spreekt jou het meeste aan? Kijk op Werkenbijhogescholen.nl voor het meest actuele aanbod aan vacatures.

Als hbo-docent word je vaak breed ingezet bij de opleiding waarvoor je werkt. Je geeft (praktijk)lessen aan studenten van meerdere jaren, maar bent vaak ook projectcoach, afstudeer – en/of stagebegeleider. Daarnaast kan het zijn dat je lid wordt van een van de vele commissies die binnen elke opleiding bestaan. Je kunt met jouw lidmaatschap een stempel drukken op (de toekomst van) het curriculum en de onderwijsvisie van een opleiding. Daarnaast is het een mooie kans om meer te weten te komen over de cultuur van de hogeschool en kun je jouw vakkennis toepassen op een andere manier dan wanneer je alleen in het werkveld actief bent.

Vacature docent wiskunde: afwisseling en flexibiliteit

De hoeveelheid taken die je hebt als docent in het hbo, kunnen soms voor werkdruk zorgen tijdens piekmomenten. Toch krijg je ook de vrijheid om flexibel te werken, dus het is aan jou om werkzaamheden goed in te plannen en het ook op tijd aan te geven wanneer je merkt dat het te druk wordt. In het hbo werken is dus enerzijds je grenzen bewaken, maar anderzijds ook veel afwisseling.

Misschien heb je nooit eerder als (hbo)docent gewerkt, dus weet je niet precies wat je kunt verwachten van lesgeven in het hbo. In het hoger onderwijs wordt veel gewerkt in teams en aan projecten, je zult dus mogelijk worden ingezet als projectcoach. Jouw docentschap zal bestaan uit het geven van werkcolleges en colleges, maar soms ook het ontwerpen hiervan. Daarnaast maak je of werk je mee aan het maken van tentamens, die je uiteraard ook beoordeelt. Het wordt van je verwacht dat je een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van het lesprogramma van jouw vak(ken).

Mocht je interesse hebben om hbo-docent te worden, maar weet je nog niet precies bij wat voor opleiding? Kijk dan regelmatig op Werkenbijhogescholen.nl voor het meest actuele aanbod van docent wiskunde vacatures. Lees goed aan welke functie-eisen je dient te voldoen, meestal is dat onder meer het in het bezit zijn van een relevante academische of masteropleiding. Daarnaast is een lesbevoegdheid mooi meegenomen, maar niet altijd direct noodzakelijk.

Vacatures 1

Geplaatst: 26-04-2024
Sluitingsdatum: 27-05-2024

Docent Technische Bedrijfskunde (TBK)

Ben jij iemand die plezier beleeft in het bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen? Krijg jij energie van het geven en ontwikkelen van onderwijs voor de allround technisch professionals van...
Organisatie
De Haagse Hogeschool
Standplaats
Delft
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte

Praktijkverhalen

‘Aandacht, plezier en het contact met studenten en collega’s zijn voor mij de rode draad’

Mart van de Veeweij Docent Scheikunde, Voeding en Persoonlijk functioneren
Lees het verhaal van Mart

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden