Vacatures docent Spaans

Ben je op zoek naar vacatures voor de functie docent Spaans, maar is deze nu niet beschikbaar? Meld je dan aan voor het vacature alert! De functie van docent Spaans bij een hogeschool is divers. Soms houden de werkzaamheden in dat je aan de slag gaat als lerarenopleider, in andere gevallen geef je juist Spaanse les aan studenten die een heel andere studie volgen aan het hbo, zoals Hotel management of Communicatie.

Docentschap in het hbo behelst niet alleen het lesgeven, er komt veel meer bij kijken. Zo zul je je bij sommige hogescholen als docent Spaans bijvoorbeeld ook bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe lesprogramma’s en lesmaterialen. Ook het begeleiden van studenten tijdens hun stage en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek behoort tot de werkzaamheden.

Vacature docent Spaans

Om te kunnen beginnen aan jouw potentiele nieuwe droombaan als docent Spaans, moet je meestal in het bezit zijn van een master diploma op het gebied van de Spaanse taal (en –letterkunde). Ook een didactische aantekening wordt in de docent Spaans vacatures vaak gevraagd. Echter, in de praktijk komt het veelal voor dat je al voor het behalen van jouw didactische aantekening aan de slag kunt. Zolang je kunt aantonen dat je studenten kunt enthousiasmeren, kunt samenwerken met collega’s en communicatief sterk bent. De officiële lesbevoegdheid kun je vervolgens tijdens jouw werk als docent behalen.

Wat doet een docent in het hbo?

Werken in het hbo betekent dat je goed moet kunnen plannen en organiseren, vaardig bent op het gebied van coaching en projectbegeleiding en flexibel bent (maar natuurlijk ook dat je je eigen grenzen bewaakt en op tijd aangeeft). Ook is het een pre als je al ervaring hebt met onderwijsvernieuwing, omdat opleidingen in het hbo vaak bezig zijn met innoveren en het verbeteren van hun onderwijs, passend bij de trends en ontwikkelingen die in deze tijd spelen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van onderwijs met behulp van ICT-tools.

Werken bij een hogeschool houdt in dat je een grote mate van zelfstandigheid hebt en dat je op de hoogte bent van wat er in het vakgebied speelt. Ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een hogeschool voor Hotel management, dan wordt er ook van je verwacht dat je op de hoogte bent van wat er speelt op het gebied van hospitality en service management. Ga je aan de slag als docent voor een lerarenopleiding? Weet dan wat er speelt als het gaat om nieuwe lesmethoden en zorg dat je ook genoeg kennis hebt van de Spaanse cultuur. Het gaat er kortom om dat je voor de vacature docent Spaans meer kunt dan alleen goed Spaans spreken en schrijven. Lees je goed in in de functie-eisen van de vacature waar jij je oog op hebt laten vallen.

Vacature alert instellen Vacaturealert

Praktijkverhalen

Taco ten Dam Docent Nederlands

‘Vroeger kwam je alleen op school om les te geven. Dat is een heel groot verschil met tegenwoordig.’

'Promoveren is onderdeel van mijn professionaliseringsmogelijkheden op de Hogeschool Rotterdam.'

Ton de Kraay Docent Engels
Lees het verhaal van Ton
Lau Mijnders Docent Nederlands

'Naast het lesgeven houd ik mij bezig met het opzetten van een leerlijn tussen de Pabo en onze regionale basisscholen. Dan vindt er synergie plaats, heel mooi!'