Vacatures docent recht

Als docent Recht houd je je bezig met het begeleiden, inspireren en enthousiasmeren van studenten die hbo-Rechten studeren. Mogelijk is er nu geen vacature, maar houd Werkenbijhogescholen.nl in de gaten voor het meest actuele vacature-overzicht van alle hogescholen van Nederland. Meld je aan voor de vacature-alert om de docent recht vacature waarnaar je op zoek bent niet aan je neus voorbij te laten gaan.

Een docent Recht in het hbo werkt mee aan de ontwikkeling van studenten tot stevige professionals. Dit doe je niet alleen door het geven van lessen en colleges, maar ook door je continu bezig te houden met het up-to-date houden van de lesstof. Samen met collega’s geef je het curriculum vorm en zorg je dat dit altijd relevantie heeft met het vakgebied. Een professioneel netwerk is dan ook een pre; door deze te verbinden met de onderwijspraktijk is de door jou behandelde stof actueel en relevant voor de studenten.

Didactische aantekening nodig als docent Recht?

Om als docent Recht in het hbo aan de slag te gaan, hoef je niet in alle gevallen ervaring te hebben met lesgeven in het hbo. Wel dien je in het bezit te zijn van een relevante master. Heb je geen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), ook wel bekend als ‘didactische aantekening’, dan kun je die meestal behalen tijdens het docentschap. Hiervoor is in de meeste gevallen scholingsbudget beschikbaar. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met casuïstiek uit jouw eigen lessen.

Wat er in de vacature docent Recht wordt gevraagd, verschilt natuurlijk per onderwijsinstelling en faculteit. Zo kan het zijn dat je expertise wordt gevraagd op het gebied van bijvoorbeeld belastingrecht, bestuursrecht of strafrecht. Je neemt in de lessen jouw ervaring uit het werkveld mee om studenten voor te bereiden op de beroepspraktijk met actuele kennis. Naast het vakgebied Recht zou je ook kunnen worden gevraagd om studenten te onderwijzen over een professionele beroepshouding. Denk hierbij aan presenteren, adviseren en interviewen.

Vacature docent Recht: van projectbegeleider tot coach

Kwaliteiten waar je over dient te beschikken als docent in het hbo zijn onder meer het overzicht kunnen bewaren, flexibel ingesteld zijn, maar tegelijkertijd ook jouw grenzen kunnen bewaken. Daarnaast haal je voldoening uit het inspireren en enthousiasmeren van studenten. Dit doe je tijdens colleges, werkgroepen, als projectbegeleider en vaak ook in de rol van coach. Docentschap in het hbo kent meerdere piekmomenten per jaar; het komt voor dat je op dat soort momenten meer werkt dan het aantal fte. waarvoor je bent aangesteld. Dat compenseer je dan weer in een dalperiode.

Er is veel ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Eigen initiatief bij het ontwikkelen van een project of vak wordt gewaardeerd. Tevens zijn er in het hbo aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en heb je veel vakantiedagen. Houdt Werkenbijhogescholen.nl in de gaten voor de vacature docent Recht die het beste bij jouw interesses en achtergrond past.

Vacatures 3

Geplaatst: 23-10-2019
Sluitingsdatum: 14-11-2019

Docent Facility Management met specialisatie Huisvesting

Ben jij die facility professional met enkele jaren werkervaring? Heeft onderwijs jouw interesse en zie je het als een uitdaging jouw kennis en ervaring over te dragen aan de toekomstige generatie...
Organisatie
De Haagse Hogeschool
Standplaats
Den Haag (Zuid-Holland)
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 22-10-2019
Sluitingsdatum: 01-08-2020

Senior onderzoeker

Als senior onderzoeker weet je veel over sociaalwetenschappelijk onderzoek en je wil deze kennis graag delen met het onderwijs en het werkveld. Vanuit je inhoudelijke en methodologische expertise ben...
Organisatie
Avans Hogeschool
Standplaats
's-Hertogenbosch (Noord-Brabant), Breda (Noord-Brabant)
Dienstverband
Tijdelijk
Aanstellingsomvang
min. 0.8 fte, max. 1 fte
Geplaatst: 12-09-2019
Sluitingsdatum: 31-12-2019

Lector moeilijk bereikbare groepen & veiligheidsbeleid

U werkt voor een vernieuwd lectoraat van het Expertisecentrum Veiligheid (EV). U wil binnen dit thema kennis ontwikkelen door het (laten) verrichten van praktijkgericht onderzoek, waarbij u ervoor...
Organisatie
Avans Hogeschool
Standplaats
's-Hertogenbosch (Noord-Brabant), Breda (Noord-Brabant)
Dienstverband
Tijdelijk, Vast
Aanstellingsomvang
min. 0.6 fte, max. 0.6 fte

Praktijkverhalen

‘De overstap van bedrijfsleven naar hbo heb ik als zeer prettig ervaren’

Karin Dassen Docent Bedrijfseconomie
Lees het verhaal van Karin

Vacature Alert

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Meld je aan en ontvang een alert als er een nieuwe vacature verschijnt.

Nu aanmelden