Vacature docent Duits

Heb je op deze pagina de vacature docent Duits gevonden die bij jou past? Reageer dan via Werkenbijhogescholen.nl! Mocht het zo zijn dat er nu geen vacature op de site staat, dan is dat in de toekomst waarschijnlijk wel zo. Houd deze site goed in de gaten of meld je voor het gemak aan voor het vacature alert.

Wat wordt er verwacht?

Je kunt binnen een hogeschool worden ingezet als docent Duits voor studenten die de lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs doen. Daarnaast kun je ook bij een ander soort opleiding worden ingezet, zoals Economie  of (international) Business. In het tweede geval wordt in de vacature docent Duits enige affiniteit met dit vakgebied gevraagd. Wat voor groep studenten je ook onder je hoede krijgt, het is jouw taak om afwisselende en uitdagende lessen voor ze te verzorgen. Je houdt je daarnaast onder meer bezig met onderwijsontwikkeling en toetsing.

Het is binnen het hoger onderwijs gebruikelijk dat een docent naast lesgeven ook meer coachende taken verricht. In de rol van studieloopbaanbegeleider coach je studenten in hun ontwikkeling tijdens hun studie. Je houdt samen met hen hun studievoortgang in de gaten, werkt samen met hen aan een eventueel afwijkend studieplan en je weet ze op de juiste momenten ook door te verwijzen. Hierbij is het van belang dat je altijd jouw grenzen bewaakt en professioneel blijft handelen. Bij de meeste hbo-instellingen wordt er geïnvesteerd in het bijspijkeren van de coachingsvaardigheden van docenten. Mocht je dus geen of weinig ervaring hebben in het coachende aspect, dan zou je daarin nog kunnen worden bijgeschoold tijdens jouw werkzaamheden.

Vacature docent Duits hbo

Veelvoorkomende functie-eisen voor de functie docent Duits zijn het in het bezit zijn van een afgeronde master opleiding Duits (in sommige gevallen is dit geen harde eis, maar kun je ook beginnen als native-speaker), enige didactische kennis en/of vaardigheden en affiniteit met het vakgebied waarin je gaat lesgeven. Qua competenties is het gewenst dat je creatief bent, een flexibele houding hebt en goed kunt plannen. Daarnaast schrik je niet terug van de diverse ICT-middelen die binnen het hoger onderwijs worden gebruikt en weet je die op de juiste manier in te zetten. Ook heb je enige kennis van nieuwe onderwijs leermiddelen zoals Blended Learning.

Houdt deze site in de gaten voor het meest complete en actuele overzicht van vacatures docent Duits in het hbo. Wellicht ben jij dan binnenkort docent Duits voor een groep gedreven hbo-studenten?

Vacature alert instellen Vacaturealert

Praktijkverhalen

‘Ik geniet erg van de dynamiek en de gesprekken in de lessen’

Floor van Renssen Docent Lerarenopleiding VO Nederlands
Lees het verhaal van Floor
Taco ten Dam Docent Nederlands

‘Vroeger kwam je alleen op school om les te geven. Dat is een heel groot verschil met tegenwoordig.’

Lau Mijnders Docent Nederlands

'Naast het lesgeven houd ik mij bezig met het opzetten van een leerlijn tussen de Pabo en onze regionale basisscholen. Dan vindt er synergie plaats, heel mooi!'