Vacatures docent communicatie

Als docent Communicatie leidt je studenten op tot echte professionals. Je stoomt ze klaar voor hun carrière, zodat ze na hun studie aan de slag kunnen met de vraagstukken die ze in het werkveld zullen tegenkomen. Bij elke hbo-opleiding wordt de opleiding net iets anders ingevuld, mede door de veranderende beroepspraktijk. Het is aan jou om te beslissen welke opleiding het beste bij jouw achtergrond en interessegebied past. Zit de vacature docent communicatie waar jij nu naar op zoek bent er niet bij? Houd dan deze site goed in de gaten of zorg dat je je aanmeldt voor de vacature-alert, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste vacatures in het hbo.

In het hbo wordt er veel klassikaal lesgegeven, meestal ter aanvulling op de hoorcolleges van een vak. Studenten werken vaak in teams aan projecten, waarin ze aan de slag gaan met vraagstukken en uitdagingen uit het werkveld. Soms is dat met echte opdrachtgevers, waar jouw contacten in het werkveld van pas komen. Het is aan jou als docent Communicatie om ervoor te zorgen dat de thema’s die behandeld worden relevant zijn. Het is jouw taak om de ontwikkelingen en trends die binnen het vakgebied actueel zijn op een realistische en haalbare manier te vertalen naar het onderwijs, passend bij de fase waarin de student zich bevindt.

Vacature docent communicatie: meer dan lesgeven alleen

Vaak ben je als hbo-docent ook betrokken bij het evalueren en (door)ontwikkelen van het onderwijsprogramma van de opleiding waar je voor werkt. Denk hierbij aan het ontwerpen van een vak, project, themasemester of juist het meedenken over de visie van de opleiding. Daarnaast kan het zijn dat je lid wordt van één van de commissies binnen het onderwijs, zoals de toetscommissie, opleidings- of examencommissie. Door meer te doen dan het voor de klas staan alleen, leer je niet alleen de opleiding en jouw collega’s goed kennen, maar kun je ook echt het verschil maken als hbo-docent.

Naast deze activiteiten en taken is het ook mogelijk dat je wordt gevraagd om afstudeerstage- en projectbegeleiding te doen. Ook ben je als hbo-docent vaak studieloopbaancoach. Studenten kunnen soms veel van je vragen, en het is aan jou om de balans te vinden tussen het begeleidend coachen en het overdragen van kennis. Als beginnend docent wordt je hier uiteraard in ondersteund door bijvoorbeeld een buddy in je eerste jaar of extra voorbereidingsuren. Dat verschilt echter per hogeschool. Kijk in de vacature docent communicatie van jouw keuze goed hoe dit bij de hogeschool waar je gaan solliciteren is geregeld.

Vacatures 10