Blog 10 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van hbo-docenten! Meerdere hbo-docenten, werkzaam bij willekeurige hogescholen, delen hun ervaring in een tweewekelijkse blog. We volgen hen ieder een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Bertrand Weegenaar

In april is het overal druk

We bereiden ons voor op de laatste weken. De agenda’s zijn gevuld met afstudeergesprekken. In juni moeten alle producten opgeleverd worden en stukken beschikbaar gesteld. Afstuderen binnen vier studiejaren is waar iedereen in het Hoger Onderwijs hard aan werkt. Dat komt in juni allemaal samen. Aan het mailverkeer en de vragen van studenten merk je dat de zenuwen nu beginnen.

Bekijk artikel
Geschreven door
Bertrand Weegenaar

Maak kennis met onze nieuwe blogger: Bertrand Weegenaar – ‘De Ondernemende Docent’

Bertrand vervulde diverse rollen in de ICT-wereld: van programmeur en projectleider tot manager en consultant. Totdat hij in april 2015, met een MBA op zak, de overstap maakte naar Hogeschool Windesheim. ‘Een bewuste keuze, want eigenlijk wilde ik al veel langer hbo-docent worden.’

Bekijk artikel
Geschreven door
Mathijs Timmermans

Lesgeven is een partnerschap tussen docenten én studenten

Docenten krijgen een inwerktraject (en meer) om goed van start te gaan. Je geeft immers les aan toekomstig professionals, dan moet je zelf ook professioneel voor de groep kunnen staan. Studenten worden via een introductieweek aan elkaar voorgesteld, 'ingewerkt' en dan toch wel een beetje in het diepe gegooid. "Succes! Dit is de studiehandleiding en gaan met die banaan. What could possibly go wrong?”

Bekijk artikel
Geschreven door
Pieter van Goinga

Het leukste beroep ter wereld!

Ik zit in de zaal en naast mij zitten Lynn, Michael, Odice en Jarno, studenten HRM aan de HAN. Ze zijn hartstikke nerveus, want straks mogen ze in 10 minuten hun idee pitchen waarmee ze 10.000 Euro en eeuwige roem kunnen winnen. Ze zijn gekozen uit 40 inzendingen van veelal professionals(!) die al jaren in het recruitmentvak zitten. Alle finalisten hopen de winnende oplossing te hebben voor een concreet arbeidsmarktvraagstuk: hoe krijgen we technische vacatures bij bedrijven in Gelderland gevuld.

Bekijk artikel