Blog 8 artikelen

Neem een kijkje in de belevingswereld van twee startende hbo-docenten! Mathijs en Pieter, docenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, delen hun ervaringen in een tweewekelijkse blog. We volgen hen een heel semester (half jaar) lang.

Geschreven door
Mathijs Timmermans

Lesgeven is een partnerschap tussen docenten én studenten

Docenten krijgen een inwerktraject (en meer) om goed van start te gaan. Je geeft immers les aan toekomstig professionals, dan moet je zelf ook professioneel voor de groep kunnen staan. Studenten worden via een introductieweek aan elkaar voorgesteld, 'ingewerkt' en dan toch wel een beetje in het diepe gegooid. "Succes! Dit is de studiehandleiding en gaan met die banaan. What could possibly go wrong?”

Bekijk artikel
Geschreven door
Pieter van Goinga

Het leukste beroep ter wereld!

Ik zit in de zaal en naast mij zitten Lynn, Michael, Odice en Jarno, studenten HRM aan de HAN. Ze zijn hartstikke nerveus, want straks mogen ze in 10 minuten hun idee pitchen waarmee ze 10.000 Euro en eeuwige roem kunnen winnen. Ze zijn gekozen uit 40 inzendingen van veelal professionals(!) die al jaren in het recruitmentvak zitten. Alle finalisten hopen de winnende oplossing te hebben voor een concreet arbeidsmarktvraagstuk: hoe krijgen we technische vacatures bij bedrijven in Gelderland gevuld.

Bekijk artikel
Geschreven door
Mathijs Timmermans

Later als ik groot ben word ik manager

Tijdens mijn lessen praat ik vaak met studenten over de werkzaamheden die ze nu doen, later willen gaan doen en of dat past bij de studie die ze nu volgen. Ik merk dat er vaak een verkeerd beeld heerst over bijvoorbeeld het vakgebied HRM. Ik hoor dan dingen zoals “lekker een beetje met mensen praten tijdens sollicitatiegesprekken”, “beetje coachen” want met mensen werken vind ik wel leuk of “personeel managen” want daar ben ik wel goed in bij mijn bijbaantje”.

Bekijk artikel
Geschreven door
Pieter van Goinga

Zo erg kan het toch niet zijn?

Met ontzetting lees ik de column van Eva-Lisa Janssen van 25 november op Punt. Daarin geeft ze ijzersterk weer hoe zij als hbo’er gezien wordt door de buitenwereld. Het sarcasme spat er van af. De titel van haar column is: “Bah, een hbo’er”. En dat zegt genoeg. Moet ik me persoonlijk aangesproken voelen?

Bekijk artikel