Ondersteunend / Staf
Werken op een hogeschool is uitdagend en afwisselend. Ook in een onderwijs ondersteunende- en staffunctie krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en zelfstandig zaken op te pakken. Als professional denk je mee over het verbeteren van je werk en kun je werken aan projecten die jouw interesse hebben. In een prettige werkomgeving werk je samen met enthousiaste collega’s. Je werk doet ertoe, want je levert een bijdrage aan de toekomst van Nederland. Sterker nog: zonder het onderwijs ondersteunend personeel kan geen enkele school functioneren.
Veel mogelijkheden
Een hogeschool heeft net als iedere organisatie een veelheid aan specialisten nodig op het gebied van bijvoorbeeld administratie, ict, hr, communicatie, facilitaire zaken of inkoop. Er lopen meestal allerlei projecten. Naast je vaste werkzaamheden kun je altijd meewerken aan een project dat jouw interesse heeft.|
Eigen ontwikkeling
Een hogeschool geeft veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Je kunt je vakkennis verdiepen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Je kunt opleidingen volgen, werken aan ‘vakvreemde’ projecten of een functie met meer verantwoordelijkheden zoeken. Op een hogeschool blijf je altijd leren.
Prima arbeidsvoorwaarden
Bijna alle medewerkers vallen onder de cao-hbo. Dat is een prima collectieve regeling. Je kunt bij iedere hogeschool minimaal rekenen op vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling, een collectieve ziektekostenverzekering en loopbaanbegeleiding. Een flink aantal hbo-medewerkers werkt in deeltijd. Medewerkers van hogescholen beoordelen de werksfeer en collegialiteit op hogescholen als uitstekend.
Onderwijs ondersteunend personeel levert een bijdrage aan de maatschappij
Samen met collega’s werk je aan de kwaliteit en vernieuwingen in het onderwijs. Je maakt het mogelijk dat de hogeschool en haar studenten kunnen bijdragen aan het oplossen van vraagstukken op bijvoorbeeld het gebied van milieu, integratie, energie, vergrijzing, zorg, ruimtelijke ordening.
Een hogeschool is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat gebeurt eigenlijk vanzelf. Je wordt keer op keer uitgedaagd door nieuwe projecten, enthousiaste collega’s, ontwikkelingen in de organisatie en in de maatschappij. Een belangrijke vraag die je jezelf mag stellen is: hoe ziet mijn toekomst eruit? Iedereen die op een hogeschool werkt, krijgt de ruimte om zijn of haar ambities waar te maken.
Je Persoonlijke Ontwikkeling Plan (POP)
Je kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod aan cursussen en trainingen. Iedere hogeschool reserveert hiervoor tijd en budget. Welke kant je opgaat, hangt af van je ambities. Wil je een specialist worden in je vak? Wil je andere mensen gaan begeleiden of manager worden? Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkeling Plan (POP) op en werk je aan je eigen hogeschoolcarrière.